Universitatea din București, a doua sesiune de admitere licență/master/doctorat. Locuri taxă/buget

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Universitatea din Bucureşti organizează, în perioada 1-20 septembrie, o nouă sesiune de admitere pentru absolvenţii de liceu şi facultate la admiterea de licenţă şi master din această vară

Cele mai multe facultăţi ale UB oferă viitorilor studenţi, masteranzi şi doctoranzi un proces online de înscriere şi admitere, precum şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Pentru programele de licenţă, master şi doctorat, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti - sesiunea de toamnă - se desfăşoară în perioada 1-20 septembrie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie. Fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor, scrie Agerpres.

Locuri taxă/buget

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă celor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 2.728 de locuri, dintre care 342 la buget. Pentru candidaţii la studii de master, UB pune la dispoziţie 5.098 de locuri, dintre care 1.145 la buget, în timp ce admiterea la studiile doctorale îi aşteaptă pe candidaţi cu 685 de locuri, dintre care 350 la buget.

Dintre acestea, 27 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, nouă sunt destinate absolvenţilor de liceu proveniţi din sistemul de protecţie socială şi 30 sunt dedicate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de UniBuc.

În sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă, cele 19 facultăţi ale UB au înregistrat aproape 39.000 de înscrieri, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

Cazare gratuită

La fel ca în cazul sesiunii de admitere din vară, pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

De asemenea, candidaţii pot beneficia, alături de alte trei persoane, şi de acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice "Dimitrie Brândza" a Universităţii din Bucureşti, zilnic, în perioada 1-20 septembrie, în intervalul orar 8,00-20,00. Accesul se face pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere.

Candidaţii sunt sfătuiţi ca, în funcţie de opţiuni, să urmărească atât website-urile, cât şi paginile de pe conturile de socializare ale facultăţii/facultăţilor care îi interesează, pentru a fi la curent cu informaţiile utile privitoare la admitere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel