Ungureanu: România poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste

Mihai Răzvan Ungureanu2
Mihai Răzvan Ungureanu2

Mihai Răzvan Ungureanu, fost director al SIE, a declarat, la Braşov, că România "poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste", iar gradul de risc creşte sau scade în funcţie de contextul internaţional.

[caption id="attachment_236954" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

Ungureanu  a spus că România trebuie să fie pregătită în eventualitatea unor atacuri teroriste, însă în prezent gradul de alertă este moderat.

"Confirm că ţara noastră poate fi oricând o posibilă ţintă a unor acţiuni teroriste. Nimeni nu este astăzi ferit în lume de acest pericol. Ceea ce spun este că trebuie să fim pregătiţi pentru a conctracara eventualele atentate teroriste. Gradul de pericol scade sau creşte în funcţie de contextul internaţional, iar asta poate fi văzut pe site-urile serviciilor de informaţii", a declarat Ungureanu, vineri seară, la Braşov, unde a participat la lansarea filialei judeţene a partidului Forţa Civică.

Directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, că este îngrijorat de declaraţiile şeicului Omar Bakri, care constituie "un semnal că nici România nu este la adăpost de posibilitatea unor atentate".

Unul dintre liderii militanţi islamişti, șeicul Omar Bakri, a declarat că România, alături de Bulgaria, este o ţintă legitimă, argumentul fiind acela că cele două state participă cu trupe la războiul din Afganistan. Într-un interviu acordat ziarului “24 Chasa”, Bakri a susţinut că România este un tărâm islamic care va trebuie recuperat de musulmani, trimiterea fiind la faptul că Balcanii s-au aflat sub ocupaţie otomană pentru mai bine de patru secole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel