Un film încă nedifuzat în care a jucat Nicolaescu, desființat de bloggeri

"Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, este aspru criticat de bloggeri. "Lupu" va apărea în cinematografe începând cu 4 octombrie. Pelicula a rulat pentru prima dată în fața publicului la "Noaptea albă a filmului românesc", iar cei prezenți în sală s-au declarat dezamăgiți, câțiva dintre ei desființând chiar pe propriile bloguri ultimul film cu Sergiu Nicolaescu.

"Principalul unghi din care VA fi analizat filmul va fi însă acela că este ultimul film cu Sergiu Nicolaescu. Și aici este de fapt, după mine, marea mea problemă: ne aduce în fața noastră un rol în care nu-mi doream să-l văd niciodată.

Este un bătrân senil, care abia se mai mișcă și care arată realmente rău. Imaginile mi se par absolut groaznice (Deși ele se potrivesc în peisaj), nu-mi doream ca acest rol să fie ULTIMUL jucat de maestru. Serios: prefer să-mi rămână imaginile din «Atunci i-am condamnat pe toți la moarte», cu ochii aceia profunzi filmați atât de narcisist, care-ți rămân întipăriți în minte, ori măcar imaginea din «Carol 1» (pen-ultimul film cu el), altfel un film deloc strălucit.

(...) Un ultim unghi, pe care-l ignoră mulți, dar care mie mi se pare foarte important, este reacția sălii. Nu-mi dau seama ce fel de public era în sală, unul amestecat (și bloggeri, și critici de film, și presă, dar și publicul larg, toți veniți să vadă ultimul film cu Sergiu Nicolaescu), însă nu păreau foarte fericiți de ce vedeau. Se râdea în câteva momente, dar nu părea râsul lor. Iar la final puțini oameni au aplaudat, și păreau că aplaudă dintr-un respect excesiv pentru echipa filmului care venise la vizionare. Eu m-am recunoscut învins de către film: oricât de mult aș respecta munca unor oameni, nu am putut aplauda. Este PRIMUL film românesc la care nu am aplaudat la o vizionare făcută în prezența echipei. Așa am simtit. Oare am fost absurd?

(...) Per total, pentru mine, «Lupu» a fost o dezamăgire. Ar fi trecut neobservat și nu m-ar fi enervat, la propriu, dacă n-ar fi fost ultimul film cu Sergiu Nicolaescu. Dacă e un regizor la debut ar trebui să fim mai blânzi? Adică niște critici mai blânde ar putea fi interpretate drept încurajări să mai facă asemenea filme? Personal prefer să nu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel