Ucraina, despre relațiile SUA-RUSIA

Șeful diplomației ucrainene Pavlo Klimkin nu crede că relațiile între Rusia și Statele Unite se vor ameliora în timpul administrației Trump.

Comentariile lui Klimkin survin în urma desemnării lui Rex Tillerson în funcția de secretar de stat în viitoarea administrație de la Washington, o decizie salutată de Kremlin, care a afirmat că președintele rus Vladimir Putin și mulți alți oficiali de la Moscova au relații bune cu directorul general al concernului ExxonMobil (Tillerson, n.r.).

Pavlo Klimkin a apreciat că relațiile viitoare ale Statelor Unite cu Ucraina și Rusia nu vor depinde numai de secretarul de stat, adăugând că membri ai Partidului Republican și ai echipei de tranziție a președintelui ales al SUA, Donald Trump, și-au exprimat deja sprijinul pentru Kiev.

Nu depinde doar de secretarul de stat, ci de întreaga sa echipă, care va trata chestiuni legate atât de afacerile externe și securitate națională, cât și de economie mondială. Nu susțin ideea că va fi mai ușor pentru Rusia să lucreze cu noua administrație, a menționat ministrul ucrainean, scrie Agerpres.

Unele dintre comentariile făcute de Donald Trump în timpul campaniei pentru scrutinul prezidențial american din 8 noiembrie au provocat la Kiev temeri că noua administrație americană și-ar putea îmbunătăți relațiile cu Rusia în detrimentul celor cu Ucraina.

SUA și Uniunea Europeană au impus o serie de sancțiuni economice Moscovei ca urmare a acțiunilor acesteia în estul Ucrainei și a anexării Crimeii de către Rusia. Aceste sancțiuni sunt reanalizate la fiecare șase luni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel