Turcescu vrea la Eurovision. Vezi ce adversari are la selecția națională

turcescu
turcescu

Peste 130 de piese au fost deja înscrise până duminică în cursa pentru desemnarea finalistului care va reprezenta România la concursul Eurovision 2013, din Suedia. Robert Turcescu, Naomi, Elena Cârstea, Lora sau Alin Văduva, concurent şi finalist al emisiunii-concurs "X Factor", sunt doar câteva nume ale artiștilor la selecţia naţională a Eurovision.

Potrivit Mediafax, pentru etapa națională a concursului Eurovision 2013 s-au înscris, până duminică, cu 37 mai multe piese, față de anul trecut, însă numărul ar putea crește, având în vedere că plicuri cu melodii înscrise mai pot ajunge la TVR în zilele următoare, dacă ele au fost trimise prin poştă până la data menţionată. Până în prezent au fost înscrise în cursă 135 de piese, interpretate de artiști precum Lora, Robert Turcescu şi trupa, Luminiţa Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva sau Naomi.

Miercuri, 6 februarie, la Iași, vor debuta primele audiţii ale melodiilor înscrise, fiind pentru prima dată când interpreții vor cânta în fața juriului "pe un negativ pe care vor avea şi backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca în alţi ani, că în semifinale sunt piese care sună foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreţi nu reuşesc să facă faţă live-ului", după cum a informat la TVR 1, în această dimineață, managerul de proiect, Dan Manoliu.

Ulterior, juriul se va deplasa pentru audiții în Cluj (8 februarie), Timişoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) şi Bucureşti (14 februarie), semifinaliștii selecției naționale urmând a fi  anunțați pe 18 februarie. Pe 23 și 24 februarie vor fi organizate semifinalele, cele mai bune șase melodi din fiecare semifinală, urmând a fi desemnate de juriul de specialitate, dar şi prin voturile telespectatorilor.

Cele mai bune 12 piese vor participa la marea finală, organizată în data de 9 martie, modalitatea de jurizare fiind 50% televot, 50% juriu.

Piesa finalistă va concura la Eurovision 2013, care se va desfăşura în luna mai, la Malmo, în Suedia, pe 14, 16 şi 18 mai. Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013, având drept condiţie ca suma maximă alocată să fie de 200.000 de euro, recomandând recuperarea din vânzarea de publicitate şi sponsorizări cel puţin a taxei de participare.

Concursul Eurovision, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956, este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa European Broadcasting Union (EBU).

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Ascultă piesa cu care Elena Cârstea participă la selecția națională a concursului Eurovision: “Spinning”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel