Trump vrea să atace Venezuela. Nicolas Maduro pregătește apărarea

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro le-a cerut miercuri forţelor armate să fie pregătite, după apariţia unor informaţii de presă în SUA conform cărora preşedintele american Donald Trump a luat în considerare vara trecută posibilitatea de a invada Venezuela.

Președintele este decis să opună rezistență Statelor Unite. "Nu puteţi lăsa garda jos nicio secundă, deoarece noi apărăm cel mai esenţial drept obţinut de naţiunea noastră în toată istoria, cel de a trăi în pace", a declarat Maduro în cadrul unei ceremonii militare. Maduro a invocat informaţii transmise de postul american de televiziune CNN, care citează un înalt responsabil al administraţiei americane, conform cărora Trump şi-a întrebat consilierii de politică externă în august 2017, în cadrul unei reuniuni privind sancţiunile impuse Venezuelei de Washington, despre posibilitatea de invada această ţară.

Venezuelenii, pregătiți să facă față atacului

Consilierii au respins cu fermitate această idee, la fel şi oficiali latino-americani cu care Trump a vorbit de asemenea. Potrivit lui Maduro, chiar înainte ca Trump să îşi întrebe consilierii, responsabili ai opoziţiei venezuelene s-au deplasat la Casa Albă. "Este acest lucru o coincidenţă? Nu, nu este o coincidenţă", a spus Maduro, adăugând că aceste informaţii de presă confirmă convingerea că Washingtonul ia în considerare un atac militar asupra Venezuelei pentru a pune mâna pe rezervele sale de petrol. "O intervenţie a puterii Statelor Unite nu va fi niciodată o soluţie la problemele Venezuelei, niciodată. Însă forţele noastre armate au responsabilitatea de a fi pregătite să apere teritoriul naţional", a insistat el.

La rândul său, Diosdado Cabello, preşedintele Adunării Naţionale Constituante care guvernează Venezuela din august 2017, a anunţat o anchetă pentru 'trădare de patrie' împotriva unor opozanţi care 'au cerut o intervenţie militară'. Trump a stârnit furia Caracasului şi controverse în America Latină evocând o 'posibilă opţiune militară' în Venezuela, la 11 august 2017, într-o discuţie cu jurnalişti la clubul său de golf din Bedminster, în New Jersey, unde era în vacanţă. 'Nicio acţiune militară nu este prevăzută în viitorul apropiat', a dat apoi asigurări Casa Albă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel