Troleibuze cu aer condiționat, puse în circulație

Troleibuz Cluj-Napoca
Troleibuz Cluj-Napoca

Patru troleibuze noi, dintr-un lot de zece, au fost puse în circulație, miercuri, în Cluj-Napoca. Acestea sunt dotate cu camere de luat vederi, aer condiţionat şi computer de bord, precum şi cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, iar valoarea fiecăruia se apropie de două milioane de lei.

"Până la sfârşitul anului, Primăria Cluj-Napoca doreşte achiziţionarea a zece troleibuze noi, din care patru le introducem acum în circulaţie. Sunt troleibuze de ultimă generaţie, cu toate dotările europene în materie, de la sistem de aer condiţionat, la camere video de supraveghere, sistem de afişare cu led, GPS, computer de bord sau rampă de îmbarcat cărucioare pentru copii sau persoane cu dizabilităţi. Consumul energetic este mai redus cu 40 % decât la cele vechi. Costul unui troleibuz se ridică la 1,9 milioane de lei.

Troleibuzele sunt de fabricaţie franceză şi sunt asamblate la Astra Arad, care a câştigat o licitaţie ce a permis semnarea unui acord - cadru pentru achiziţionarea a maximum zece troleibuze noi. Pentru municipalitatea clujeană, transportul în comun este o prioritate, pentru că reprezintă o interfaţă cu cetăţenii", a declarat primarul orașului Cluj-Napoca Emil Boc, citat de Mediafax.

Durata de utilizare a unui astfel de troleibuz este de 15 ani, urmând ca în perioada următoare să fie aduse la Cluj-Napoca şi autobuze electrice, în urma unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel