Transport în comun București. Consilierii locali au votat achiziționarea de mijloace de transport

restrictii de circulatie
restrictii de circulatie

Consilierii municipali ai Capitalei au adoptat, miercuri, două hotărâri în baza cărora se vor achiziţiona 400 de autobuze, 100 de troleibuze şi 100 de tramvaie. 

Primarul general Gabriela Firea a precizat că parcul auto al RATB este unul "îmbătrânit", "depăşit ca uzură şi morală şi fizică", iar bucureştenii doresc autobuze şi tramvaie noi, performante. 

"Avem specialişti foarte buni în mobilitate care şi-au spus punctul de vedere şi au afirmat că mai este nevoie în continuare şi de investiţii la uzină, pentru că şi propria uzină a RATB poate să construiască tramvaie, dar nu are în acest moment capacitatea tehnică să o facă.

Dar, împreună, vom contribui pentru ca URAC să beneficieze de investiţii şi să poată să fabrice tramvaie româneşti. De asemenea, vom continua şi cu achiziţiile până la punctul în care vom putea să afirmăm cu toţii că ne-am realizat mandatul faţă de bucureşteni şi că transportul public în comun este o alternativă viabilă", a declarat Gabriela Firea, în cadrul şedinţei CGMB, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel