Tismăneanu recunoaște deconturile ”grase” de la ICR

tismăneanu dc
tismăneanu dc

După ce jurnalistul Stelian Tănase a publicat pe blog o serie de deconturi făcute de Vladimir Tismăneanu la Institutul Cultural Român (ICR), politologul recunoaște autenticitatea actelor apărute, spunând că ”nenorociții” care i-au servit drept sursă jurnalistului, ”au știut ce fac.”

Stelian Tănase publica joi pe blog documente menite ”să decifreze natura legăturilor cu puterea a acestor intelectuali,” care arătau că Vladimir Tismăneanu a primit mai multe mii de dolari pentru conferințe organizate sub egida ICR. Jurnalistul a prezentat mai multe deconturi făcute de dl Tismăneanu la ICR, precum și un contract de drepturi de autor. De exemplu, ștatul de plată pentru drepturile de autor ICR la o conferință din Londra care a avut loc în iunie 2011, era de 5112 de lei.

Într-un articol de pe site-ul contributours.ro, Vladmir Tismăneanu recunoaște autenticitatea contractelor și spune că documentele sunt perfect legale. Totodată, profesorul de științe politice de la Universitatea Maryland, crede că sursa lui Stelian Tănase este reprezentată de ICR-ul actual condus de Andrei Marga, Ștefan Popescu ș.a. ”Pe blogul lui Stelian Tănase au fost publicate copii ale unor documente contractuale semnate de mine și de ICR în anul 2011. Documentele sunt perfect legale și includ deopotrivă date ce țin de domeniul public și unele strict personale. Profesor universitar, politolog si jurnalist, Stelian Tănase a știut ce face. La fel cum au știut și nemernicii care i-au furnizat documentul. Nu poate exista altă sursă pentru transmiterea acestor documente în forma completă, cu date personale neanonimizate, decât ICR-ul condus de domnii Andrei Marga, Ștefan Popescu, Mihai Milca etc.  Nu știu ce rol a avut Departamentul Financiar,” scrie Vladimir Tismăneanu.

Deconturile și contractul de drepturi de autor ale lui Vladimir Tismăneanu din 2011, atunci când ICR-ul era condus de Horia Roman Patapiecivi, se găsesc aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel