Tăriceanu, detalii NEAȘTEPTATE după întâlnirea cu Iohannis

Prezent la Antena 3 în emisiunea ”Sitenza Zile” moderată de Mihai Gâdea, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit detalii de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și planurile pe care acesta le-a avut pentru a forma o nouă majoritate.

”Președintele era singur. Ne-a prezentat dorința domniei sale de a realiza o altă majoritate. O majoritate alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorități. Pe hârtie ar fi însumat puțin peste 50% dar ar fi desconsiderat opțiunea majoritară a electoratului.

Ce a fost surprinzător a fost că această propunere a fost însoțită de o serie de considerații ale președintelui pe care le-am apreciat ca fiind o încercare de intimidare a noastră în speranța că vom ceda și vom accepta o astfel de formulă. Cred că președintele face o greșeală imensă și vrea să îl copieze pe Băsescu”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a dezvăluit faptul că președintele României urmărește un război total cu PSD.

Formula pe care a folosit-o a fost una foarte clară. A spus că (nr. Klaus Iohannis) nu va accepta un guvern PSD cu premier PSD și că va merge până la capăt. Ne-a atenționat pe noi, cei de la ALDE, că o să cădem degeaba în acest război. La vremea respectivă am considerat că este o amenințare cu scop politic. 

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ”s-a simțit obligat să îi atragă atenția președintelui” că rezultatul votului indică o hartă ”roșie a României”.

Președintele Senatului a mai subliniat că la discuție a participat și copreședintele ALDE, Daniel Constantin iar întrevederea nu a avut loc la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel