Tăriceanu, detalii NEAȘTEPTATE după întâlnirea cu Iohannis

Prezent la Antena 3 în emisiunea ”Sitenza Zile” moderată de Mihai Gâdea, Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit detalii de la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și planurile pe care acesta le-a avut pentru a forma o nouă majoritate.

”Președintele era singur. Ne-a prezentat dorința domniei sale de a realiza o altă majoritate. O majoritate alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorități. Pe hârtie ar fi însumat puțin peste 50% dar ar fi desconsiderat opțiunea majoritară a electoratului.

Ce a fost surprinzător a fost că această propunere a fost însoțită de o serie de considerații ale președintelui pe care le-am apreciat ca fiind o încercare de intimidare a noastră în speranța că vom ceda și vom accepta o astfel de formulă. Cred că președintele face o greșeală imensă și vrea să îl copieze pe Băsescu”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului a dezvăluit faptul că președintele României urmărește un război total cu PSD.

Formula pe care a folosit-o a fost una foarte clară. A spus că (nr. Klaus Iohannis) nu va accepta un guvern PSD cu premier PSD și că va merge până la capăt. Ne-a atenționat pe noi, cei de la ALDE, că o să cădem degeaba în acest război. La vremea respectivă am considerat că este o amenințare cu scop politic. 

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ”s-a simțit obligat să îi atragă atenția președintelui” că rezultatul votului indică o hartă ”roșie a României”.

Președintele Senatului a mai subliniat că la discuție a participat și copreședintele ALDE, Daniel Constantin iar întrevederea nu a avut loc la Cotroceni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel