Tanc rusesc, lovit de ucraineni la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia - VIDEO

Tanc rusesc, lovit de ucraineni la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia / Foto: Captură video Twitter
Tanc rusesc, lovit de ucraineni la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia / Foto: Captură video Twitter

Un tanc rusesc a fost distrus de ucraineni la doar câțiva kilometri de granița cu Rusia.

Forțele ucrainene din nord-estul regiunii Harkov au vizat un tanc rusesc, potrivit noilor videoclipuri care circulă pe rețelele de socializare. CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipurilor. Nu este clar când a avut loc atacul, dar a avut loc lângă satul Nove, la doar aproximativ 12 kilometri sud de granița dintre Ucraina și Rusia.

Cele trei videoclipuri arată un tanc rusesc în apropierea unei rețele de tranșee săpate pe umărul vestic al Autostrăzii 105. În tranșee se văd trupe, dar nu este clar dacă sunt ruși sau ucraineni.

Tancul rusesc a fost văzut în flăcări, învârtindu-se și apoi trăgând. Deși nu este clar cum a luat foc tancul, cel de-al doilea videoclip oferă unele indicații despre ce l-ar fi putut distruge. În videoclip, tancul a fost văzut îndreptându-se spre nord, înapoi, către granița și teritoriul ocupat de ruși, precum și către un soldat ucrainean echipat cu o rachetă de umăr. Tancul a tras în mod repetat în direcția în care soldatul a fost văzut ultima dată. Într-un al treilea videoclip, o rachetă a fost văzută aproape lovind tancul. Deodată, tancul a fost văzut trăgând și apoi izbindu-se într-un șir de copaci de pe marginea drumului.

Ucraina spune că a recucerit mai mult teritoriu în Harkov

Forțele armate ucrainene spun că au recucerit o altă așezare în regiunea Harkov, în timp ce trupele își continuă contraatacurile în zonă. Ei au raportat, de asemenea, lupte grele în regiunea Lugansk, unde forțele ruse continuă încercările de a distruge apărarea ucraineană. La Harkov, statul major a declarat miercuri că „în urma ofensivei trupelor noastre, așezarea Dementiivka a fost eliberată”.

Dementiivka se află la aproximativ 35 de kilometri nord de Harkov. Statul major a spus că luptele au continuat în alte părți ale zonei și forțele ruse înaintează în jurul satului Ternova, aproape de granița de la nord-est de Harkov. Rușii par să încerce să împiedice forțele ucrainene să avanseze către liniile lor de aprovizionare din apropiere. Totodată, Garda Națională a Ucrainei a raportat că în regiunea Lugansk, Brigada de Reacție Rapidă a distrus poduri pentru a opri înaintarea forțelor ruse către orașele Severodonețk și Lysychansk. Videoclipul postat de Garda Națională indică că podurile au fost distruse în ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel