STUDIU: Ce poți găsi în apa sfințită

Potrivit unui studiu al cercetătorilor din Austria, apa sfințită nu este chiar ceea ce se credea până acum, relatează Daily Mail

Cercetătorii din Viena au ajuns la concluzia că 86% din mostrele de apă sfinţită analizate conţineau materii fecale. În plus, în fiecare mililitru de apă sfinţită au descoperit nu mai puţin de 62 de milioane de bacterii.

Credincioșii cred că apa sfințită are proprietăți de vindecare, dar după noile  cercetări se arată că aceasta ar putea face de fapt mai mult rău decât bine.  Daily Mail scrie că aşa-numitele izvoare sfinţite conţin apă contaminată cu nitraţi, proveniţi din activităţile agricole.

De asemenea, cercetătorii austrieci au descoperit că niciunul dintre izvoarele  bisericilor nu este sigur pentru sănătatea oamenilor. Cercetatorii de la Institutul de Igienă Aplicată și Imunologie de la Universitatea de Medicină din Viena, a analizat apa din 21 de izvoare sfinte aflate în Austria, dintre care  18 în Viena,  în diferite perioade ale anului.

Studiul a aratat că izvoare sfinte conțțin nu numai contaminarea cu fecale cu bacteria E.coli și enterococi, dar și cu Campylobacter, care poate provoca diaree inflamatorie.

"Avem nevoie de a avertiza populația să nu bea din aceste surse, a declarat Dr. Alexander Kirschner, un microbiolog la Universitatea Medicală din Viena. El recomandă ca autoritățile responsabile și preoții să  avertizeze credincioșii care vin să bea apă de la izvoarele sfinte.  Dr. Kirschner a spus că aceste izvoare au  primit reputația  de vindecătoare  în Evul Mediu, dar lucrurile s-au schimbat de atunci.

 Cercetătorii austrieci susţin că, pentru a reduce potenţialele efecte negative ale apei sfinţite, preoţii ar trebui să pună sare în cristelniţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel