Știa Carmen Bejan despre malformații? De ce a refuzat avortul

carmen bejan
carmen bejan

Carmen Bejan, studenta criminală, putea face un avort terapeutic, până în săptămâna a 26-a de sarcină, spun medicii. Copilul acesteia s-a născut cu grave malformații, incompatibile cu viața. Pe lângă problemele pulmonare, fetița era lipsită de mâni, iar creierul nu era dezvoltat.

Carmen Bejan a făcut cel puțin 8 examinări ecografice, a  anunțat  Administrația Penitenciarelor. Dacă medicii nu au diagnosticat malformațiile, putem vorbi despre o eroare medicală. ”Cel târziu în a 12-a săptămână de gestație se pot identifica ecografic majoritatea problemelor care au dus la moartea copilului, din ceea ce cunoaștem, ne-a declarat dr. Gabriel Lemnete, de la Maternitatea Polizu. Evident, nu exista tratament, dar se putea recomanda avortul terapeutic”.

Acesta nu se efectuează decât cu acordul mamei, iar Carmen Bejan putea refuza intervenția, fie din motive religioase, fie din calcul (s-a speculat destul de mult asupra ipotezei că studenta criminală încearcă să scape din penitenciar, prin sarcină).

În cazul în care medicii au sfătuit viitoarea mamă să facă avort, iar aceasta a refuzat, nu se poate pune în discuție culpa medicală.

”Malformațiile au cauze genetice, care țin strict de bagajul genetic al părinților. Alte cauze pot fi ingestia unor substanțe cu efect mutagen (droguri, medicamente) sau expunerea la radiații. Din această perspectivă, situația unei mame aflate în arest nu presupune riscuri, ba dimpotrivă, evită iradierea accidentală și accesul la medicamente sau droguri, cel puțin teoretic”, a adăugat dr. Lemnete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel