Stelică Constantin, fostul șef al Gărzii Financiare București, rămâne fără avere

Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de confiscare a sumei de 1.770.886 lei, reprezentând averea nejustificată în cazul fostului şef al Gărzii Financiare Bucureşti Stelică Constantin (fost Barna). Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs.

 Așa cum De Ce News a scris, Stelică Constantin, fost Barna, omul care l-a salvat de pușcărie pe Traian Băsescu, nu a putut justifica suma de 1,7 milioane de  lei.

Pe 4 iulie 2011, ANI a constatat existenţa unei diferenţe semnificative de 3.111.257 lei (aproximativ 740.776 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către Stelică Constantin (fost Barna) în perioada exercitării funcţiilor de consilier general în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti (2004 - 2008), consilier local în cadrul Consiliului Local Otopeni (2008 - prezent) şi comisar şef/director coordonator al Secţiei Gărzii Financiare Bucureşti (2009 - 2011).

 Potrivit unui comunicat ANI, veniturile totale obţinute de Stelică Constantin în perioada exercitării celor trei funcţii au fost de 315.583 lei, iar averea deţinută şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, conform datelor înscrise în evidentele fiscale, este de 3.426.840 lei.

 Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.

 În luna iunie 2011, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a demis pe şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin, cu trei zile înainte de expirarea mandatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel