Și-au plătit biletul spre moarte. Naufragiu în Mediterană, cu doi morți și 20 de dispăruți. ”Am făcut tot ce am putut”

foto ilustrativ
foto ilustrativ

Valul de migranți în Italia a crescut aproape de trei ori față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Cel puţin doi migranţi şi-au pierdut viaţa şi peste douăzeci sunt daţi dispăruţi după scufundarea bărcii lor între Tunisia şi Italia, a indicat duminică ONG-ul german ResQship pentru AFP, conform Agerpres. 

Nadir, nava ONG-ului, a salvat 22 de persoane după acest naufragiu care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică. Acestea au fost debarcate duminică după-amiază pe insula italiană Lampedusa, a precizat Stefen Seyfert, unul dintre responsabilii ResQship.

Printre acestea se aflau bărbaţi, femei şi copii în special din Coasta de Fildeş, Mali şi Camerun, a declarat pentru AFP Ingo Werth, căpitanul navei Nadir, prezent la bord la momentul salvării.

O femeie însărcinată a fost salvată şi corpurile a doi bărbaţi au fost recuperate, a spus el.

În total, aproximativ patruzeci de migranţi se aflau la bordul acestei ambarcaţiuni care a părăsit Sfax, în Tunisia, a făcut cunoscut Stefen Seyfert.

"Am făcut tot ce am putut pentru a salva mai mulţi oameni, dar nu am reuşit", a adăugat el, salutând "buna cooperare" cu paza de coastă italiană.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, printre supravieţuitori se află nouă femei, iar 18 persoane au dispărut pe mare. Ele ar fi plătit 3.000 de dinari tunisieni (aproximativ 900 de euro) pentru a se urca la bordul micii ambarcaţiuni.

În ultimele zile, mii de migranţi au debarcat pe insula Lampedusa, în largul coastei de est a Tunisiei, la bordul propriilor ambarcaţiuni sau al vedetelor pazei de coastă italiene.

Poziţia geografică a Italiei face din aceasta o destinaţie de vârf pentru solicitanţii de azil care traversează din Africa de Nord în Europa. Roma se plânge de multă vreme de numărul sosirilor pe teritoriul său.

Potrivit Ministerului de Interne de la Roma, peste 14.000 de migranţi au debarcat în Italia de la începutul anului, faţă de puţin peste 5.300 în aceeaşi perioadă a anului trecut şi 4.300 în 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel