Sensei-ul Dan Stuparu 7 Dan a murit

Sensei Dan Stuparu 7 Dan, preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional şi vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Karate Tradiţional, a murit, duminică dimineaţă, în urma unui infarct, informează realitatea.net.

Născut la 20 octombrie 1951, Dan Stuparu lasă în urmă generaţii întregi de antrenori şi sportivi cărora le-a fost un adevărat mentor şi idol, iar întreaga suflare a artelor marţiale şi în special a karate-ului tradiţional va fi mult mai săracă în urma dispariţiei sale, scrie sport.bzi.ro.

Cine a fost Dan Stuparu

 În vârstă de 61 de ani, Dan Stuparu s-a născut la Râmnicu Vâlcea, fiind absolvent al Facultăţii de Mecanică din Braşov. Antrenor emerit, Stuparu era căsătorit, avea un băiat şi fusese decorat cu Ordinul Serviciul Credincios.

Sensei Dan Stuparu este unul din pionerii karate-ului din Romania. Incepe sa studieze artele martiale cu mestrul Dorel Negrea, la Brasov unde un grup restrans de parcticanti increcau sa descopere tainele karate-ului. Este unul dintre fondatorii FRAM imediat dupa revolutia din decembrie 1989, artele martiale fiind interzise in perioada comunista. Impreuna cu Adrian Popescu Sacele si instructorii George Dragomir, Cezar Cotescu, Arustei Sorin, Mircea Bolintineanu, Dan Smalberghen, Roxana Cruher, Nelu Nastase si Nicu Marandici pune bazele miscarii de karate traditional din Romania gasindu-si adepti in special în centrele universitare; Bucuresti, Brasov, Iasi, Timisoara, Galati si nu numai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel