Semnal de atenție dat de ANAF asupra două formulare fiscale

formulare fiscală decee
formulare fiscală decee

Agenția Națională de Administrare Fiscală emite un comunicat de presă despre depunerea Declarației informative privind livrările de bunuri și prestările de servicii efectuate în anul 2012, anume formularele fiscale 392A și 392B, scrie legestart.ro

Formularul 392A trebuie depus de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri, realizată efectiv până la ultima zi a lunii decembrie este mai mică de 220.000 de lei. De asemenea, formularul 392B trebuie depus de către persoanele impozitabile însă neînregistrate în scopuri de TVA, a căror cifră de afaceri realizată la finele anului calendaristic, cu excepția veniturilor obținute din vânzarea biletelor de transport rutier internațional de persoane, este inferioară cifrei de 220.000. De la obligația depunerii celui de-al doilea formular sunt scutite persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul Fiscal, care realizează operațiuni scutite de deducere prevăzute de art 141. (exceptând alin 2 lit. a, b, e, f).

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2012 este până la data de 25 februarie 2013, inclusiv. La registratura organului fiscal competent sau la poștă se depun prin scrisoare recomandată aceste declarații în format hârtie, însoție de formatul electronic.

Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă al Ministerului Finanţelor Publice, pus la dispoziţie, gratuit, de unităţile fiscale. Totodată, el  poate fi descărcat de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la această adresă.

Poți descărca formularul 392A şi instrucţiunile de completare de aici!

Poți descărca formularul 392B şi instrucţiunile de completare de aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel