Schweighofer. FSC retrage certificarea pentru firma austriacă. ADEVĂRATELE efecte

Organizația internațională Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat vineri într-un comunicat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.

Totuși, FSC se prezintă ca fiind o organizație independentă, neguvernamentală si non-profit apărută în anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Așadar, măsura nu are implicații juridice. Firma Schweighofer poate fi afectată doar la nivel de credibilitate. 

Lemnul tăiat de Schwaighofer nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale, dar asta nu înseamnă că vânzările de lemn se vor opri.

Iată ce înseamnă de fapt certificarea FSC : 

"Prin cumpararea de produse din lemn independent certificate, se garantează ca lemnul utilizat în produsul respectiv provine din păduri gestionate durabil pe criterii sociale , economice și ecologice," se arată pe site-ul organizației.

FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate.

"FSC va fi prezent permanent în România pentru a se implica efectiv cu membrii și acționarii săi în asigurarea mecanismelor corecte, cum ar fi constituirea unui forum pentru soluții consacrate, pentru a identifica soluții pe termen lung la provocările legate de gestionarea responsabilă a sectorului forestier în România. Organizația se va angaja într-un dialog constructiv cu grupul Schweighofer și cu toate părțile interesate din țară", a afirmat Kim Carstensen, director general al FSC.

În replică, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au precizat că vor continua să deruleze "planul de acțiuni pentru o procesare sustenabilă a lemnului în România" și se vor angaja într-un dialog constructiv cu Forest Stewardship Council pentru a defini planul de reasociere.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel