Schimbare pe internet înainte de alegeri: Nu va mai fi ca în 2014

Mirel Palada vorbește despre modul în care internetul va influența alegerile parlamentare din 2016. În opinia lui Palada, în acest an PSD-ul va sta mult mai bine în sectorul online. Dovadă ar fi chiar postările de pe site-urile liberale, unde lumea nu se exprimă într-un mod prea elegant. 

Nu am cifre, nu am metodologie, nu am analiza cantitativa. Doar un nas care miroase. Si nasul meu miroase ca, spre deosebire de acum citiva ani, cind internetul era clar doar de partea tefeleilor, se chinuia PSD-ul degeaba sa faca lumea sa miste pe net, acum incet-incet diferentialul s-a mai micsorat.

In continuare pufosii au the upper hand, caci tinerii folosesc internetul mai mult decit ceilalti. Insa clar 2016 nu este precum 2012. Brexitul si victoria lui Trump probabil contribuie si ele la aceasta schimbare sociala, un soi de destigmatizare si lepadare de demonizare.

A inceput lumea sa capete curaj, sa scoata capul si sa aiba voce.
Drept urmare, puterea hegemoniei discursive a pufosilor de la Hoitniuz, Digi 24, a tuturo tapalabismelor si a tuturor turcenilor de servici incepe sa scada. E din ce in ce mai multa lume pro-PSD, pro-PRU, pro-ALDE care nu numai ca are curaj sa-si spuna punctul de vedere, ci si mai mult, sa mearga peste ticalosi fix in vizuina lor si sa le-o dea peste ochi de maniera cea mai vocala si mai indignata. Cum faceau postacii lui basescu si udrea cu ani in urma.

Postările liberalilor, nu tocmai apreciate

Acuma pufosii nu mai detin monopolul exprimarii online. Si, de la Lenin si Gramsci incoace, stim foarte bine ca atunci cind hegemonia discursiva incepe sa schioapete, schioapata si eficienta politica. Tefeleii nu vor mai fi in stare sa foloseasca atit de mult internetul pe post de maciuca. Si atunci peneleul tzup la vale, o sa faca 25.
Semnele sint pe zid, ad literam. Mene tekel fanes, scrie pe toate zidurile internetului. De exemplu, pe pagina liberalilor unde isi anunta cu surle si trimbite sondajul victorios, e plin de lume care le-o da peste ochi. Ceea ce acum citiva ani era mult mai putin probabil.
Ai ai ai, ce dureros. Se intoarce roata, pufosilor. Cum ar fi spus Gandalf, in cea mai dulce limba sovietica: the tide is turning. Valar morghulis. Nu pagadi. Pashol na turbinca. Winter is coming.
Se intoarce roata...," a scris Mirel Palada pe facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel