SCANDAL pe internet. RCS&RDS, acuzată că a blocat accesul către Vplay

În timp ce la Bruxelles, Parlamentul European a respins definitiv acordul ACTA, în România, compania RCS&RDS este acuzată de abonații săi că a interzis accesul către cel mai utilizat site românesc cu conținut video, www.vplay.ro.

Vplay este un site românesc pe care se pot găsi clipuri din toate categoriile, dar și o colecție impresionantă de seriale, de la cele mai vechi la cele mai noi. De câteva săptămâni abonații RCS&RDS nu mai pot utiliza site-ul www.vplay.ro. Interfața poate fi accesată, dar niciun clip și niciun episod nu poate fi vizionat. Dacă inițial utilizatorii credeau că problema este la site, apoi au descoperit că doar abonații RCS&RDS întâmpină probleme.

Nu se știe dacă propietarii site-ului încalcă legile de copyright, iar pe utilizatori nici nu-i interesează pentru că accesul este gratuit de aproximativ un an de zile ( înainte se plătea 2 euro pe lună). Astfel, pe pagina de Facebook a companiei RCS&RDS au fost postate sute de comentarii în care abonații cer ridicarea restricției. Mulți dintre ei amenință că vor rupe contractul cu provider-ul de internet.

Administratorii site-ului Vplay au postat un mesaj în care spun că RCS&RDS a suspendat conexiunea din cauza unor probleme tehnice.

 

RCS&RDS neagă acuzațiile care i se aduc și susține că nu a impus niciun fel de restricție.

”Stimati abonati la Digi Net, RCS & RDS va informeaza ca nu a restrictionat accesul la site-ul www.vplay.ro, acesta este accesibil prin internet ca orice alt site de pe internet. Utilizatorii nostri pot descarca informatie in mod liber de pe orice site din Internetul global. RCS & RDS are deschise conexiuni la Internetul global suficient de mari pentru a prelua traficul utilizatorilor sai. Utilizatorii pot testa functionalitatea internetului, descarcand informatie de pe alte site-uri cu continut video si foto.

In cazul semnalat de dvs., ar putea fi vorba de o problema la accesul acestui site in Internetul global.”, au scris reprezentanții companiei pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, utilizatorii nu cred ce li se spune. De asemnea, a aparut și o petiție online prin care se cere deblocarea site-ului. Dosar pe numele administratorilor site-ului? Printre utlizatori umblă un zvon conform căruia există un dosar penal pe numele administratorilor www.vplay.ro. Din această cauză, site-ul este acum găzduit pe niște servere din Olanda.        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel