Scandal în PRM pe steagul lui Avram Iancu

Scandalurile din PRM par fără de sfârșit. Ultimul are la bază un presupus steag care ar fi aparținut lui Avram Iancu, din timpul Revoluției de la 1848 și care a dispărut din sediul PRM, pentru ca acesta să apară la o licitație. Gheorghe Funar a declarat că, la intervenția sa, ministrul Culturii a retras obiectul de la licitația care urma să se țină marți seara.

Gheorghe Funar a reclamat faptul că un steag care ar fi aparținut lui Avram Iancu a dispărut din sediul PRM, după Congresul partidului, acesta fiind sustras de către Corneliu Vadim Tudor și înscris la o licitație, prețul de pornire fiind de 10.000 de euro.

"Steag de luptă al lui Avram Iancu, pictat, brodat cu fir de argint, raritate absolută, piesă de muzeu, 1848-1849, mătase, pânză, lână, fir de argint, 94 x 74,5 cm. Preţ de pornire: € 10.000", se arată într-un anunţ postat pe site-ul www.artmark.ro.

Potrivit lui Gheorghe Funar, steagul i-a fost dăruit lui Corneliu Vadim Tudor, în anul 2008, de către un român din localitatea Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea.

Funar susține că întrucât nu şi-a găsit cumpărători în ţară pentru suma de cel puţin 10.000 euro, Corneliu Vadim Tudor a apelat la un prieten din Germania, din Frankfurt pe Main, cu rugămintea de a scoate la vânzare steagul de luptă al Eroului Naţional Avram Iancu, la o casă de licitaţii.

În replică, Corneliu Vadim Tudor îl acuză pe Gheorghe Funar că este bolnav psihic. "Acel așa-zis steag al  lui Avram Iancu nu e al lui Avram Iancu. El a fost văzut de mai mulți specialiști de heraldică care au stabilit că este unul dintre steagurile legiunilor Revoluției de la 1848, și erau de ordinul sutelor sau de ordinul miilor", a declarat președintele PRM.

De asemenea, Codrin Ștefănescu, interpelat de RTV, a declarat că steagul de care se vorbește este cel original, acesta declarând că a fost martor când Vadim Tudor a primit steagul de la țăranul din Baia de Criș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel