Scandal în ciclism. Campion prins dopat

Ciclism
Ciclism

Bradley Wiggins este din nou în centrul unui scandal legat de un posibil dopaj, după dezvăluirile hakerilor de la jumătatea lunii septembrie. Ciclistul s-ar fi tratat cu un steroid înainte de Turul Franţei din 2011, relatează Agerpres.

Ciclistul britanic Bradley Wiggins și conducerea echipei sale Sky fac obiectul unei anchete a Agenției antidoping britanice (UKAD) pentru un colet medical primit înaintea Turului Franței 2011, scrie vineri Daily Mail.

Potrivit cotidianului britanic, Federația britanică de ciclism nu a putut identifica substanța prezentă în colet, însă a indicat că acesta nu conținea triamcinolon, un steroid care tratează problemele de astm de care suferă Wiggins.

Câștigător al Turului Franței 2012 și cvintuplu campion olimpic, Bradley Wiggins s-a apărat la mijlocul lunii septembrie de acuzațiile de dopaj apărute în urma publicării unor informații confidențiale de grupul de hackeri ruși 'Fancy Bears', explicând că a beneficiat de o autorizație de utilizare a unui tratament terapeutic (AUT) pentru a lua acest produs.

Ulterior a apărut și informația că Wiggins (36 ani) ar fi beneficiat de injecții cu un steroid interzis, triamcinolon, pentru a-și trata astmul înaintea a trei curse majore (Turul Franței 2011 și 2012 și Giro 2013).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel