Sărbătoarea Iei-Sânzienele. Maria Grapini, invitație pentru timișoreni

Maria Grapini, demers curajos: România trebuie apărată! – document
Maria Grapini, demers curajos: România trebuie apărată! – document

Europarlamentarul Maria Grapini invită timișorenii, Asociația Femeilor Antreprenor, Asociația Seniorilor, tinerii umaniști, la Sărbătoarea Iei – Sânzienele, duminica 24 iunie, la ora 18:00, în parcul Uzinei (parcul cu stânci) din zona Dorobanților. 

"Dacă anul trecut am sărbătorit Sânzienele, respectiv Ziua Iei printr-o defilare prin centrul Timişoarei, urmată de un moment deosebit în Parcul Rozelor, unde maestrul Ştefan Popa Popas a realizat portrete în ie pentru cei prezenţi – de la copii la pensionarii -, de data aceasta, împreună cu Asociaţia Femeilor de Afaceri, Asociaţia Seniorilor şi Organizaţia Umaniştilor, vom face un picnic într-un parc mai nou amenajat în Timişoara, pe malul Begăi. Noi, femeile, vom face prăjituri pe care le vom împărţi celor care vor veni în parc. Vom avea printre noi şi poeţi care vor recita, astfel că va fi un fel de „şezătoare picnic” " , a precizat europarlamentarul Maria Grapini. 

Pasionată de costumul popular românesc 

“Simbolul principal, întrucât eu cred că toţi – de la copiii mici până la noi, generaţia mai de demult – ştim că ia simbolizează tradiţie, simbolizează, până la urmă, cultura regională, pentru că avem ii din toate zonele, cusute cu modele tradiţionale specifice. Eu, când îmbrac ia, simt că am energie, simt că am putere, parcă îmi dă o stare de bine ca atunci când e sărbătoare. Asta, poate pentru faptul că am crescut la ţară, iar când eram copil, la noi acasă încă se păstrau tradiţiile. Acum asistăm la o revenire a acestora, după ce o perioadă au fost şterse, şi e bine că se întâmplă aşa. Sincer, oridunde mă duc, în orice zonă, primul lucru pe care îl întreb este dacă pot să achiziţionez o ie sau un costum”, a adăugat Maria Grapini. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel