EXCLUSIV  ROBOR duduie. Codrin Ştefănescu: Mai e cineva în Piața Victoriei? Nu, pentru că nu s-a apăsat pe buton / video

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Actualul secretar general al Alianței Pentru Patrie (APP), Codrin Ştefănescu, a vorbit despre faptul că astăzi nu mai este nimeni în Piața Victoriei.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la 8,17% pe an, de la 8,15% pe an, joi, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

„Pe vremea când eram la putere, ROBOR era undeva la 0,02%. Pe atunci, haștagii au ieșit în stradă pentru un ROBOR foarte mic. Au ieșit, cu luminițe, în Piața Victoriei, și strigau: „ciuma roșie!”, „să moară Ștefănescu!”, ne-au băgat în țepe. Acum, ROBOR a ajuns 10%. Nu s-a mărit cu 0,02, este 10. Este gigant, înseamnă infinit. Deja tinerii nu mai pot să-și plătească ratele. Mai este cineva în Piața Victorie? Nu mai este pentru că nu s-a apăsat pe buton”, a zis Codrin Ștefănescu, actualul secretar general al Alianței Pentru Patrie (APP), la DC News și DC News TV.

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 8,27% pe an, de la 8,24% pe an anterior, iar ROBOR la 12 luni a ajuns la nivelul de 8,37% pe an, de la 8,36%.

În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 4,06% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 2,65%.

În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19/2019 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

VEZI ȘI: Codrin Ștefănescu, mesaj pentru Clotilde Armand: Lasă 1.000 lei, du-te și strânge gunoiul de pe stradă și șobolanii

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat un proiect prin care fiecare cetăţean major cu domiciliul în sector ar putea primi un tichet anticriză de 1.000 lei. Subiectul a fost comentat de Codrin Ștefănescu, secretar general al Alianței Pentru Patrie.

„Clotilde dă 1.000 lei... Este horror! Cum adică să dai? Este o umilință totală pentru cei din Sectorul 1. Mă femeie, lasă 1.000 lei, du-te și strânge gunoiul de pe stradă și șobolanii. Gândacii ăia negri de canalizare din Sectorul 1 au infectat tot Bucureștiul”, a spus Codrin Ștefănescu.

„Și nu avem ghinion cu faptul că-i avem pe Nicușor Dan, Clotide Armand... că au fost aleși! (...) Am e-mailuri cu ceea ce se întâmplă. Nu merită ceea ce se întâmplă cei care nu i-au ales. Vorba lui Dan Bittman: Eu n-am ales. Faptul că ați mărit întreținerea, lumina, curentul... E horror, gunoaiele zac ca munții... Oamenii au început să se trezească și să-și dea seama că unii au votat greșit, au votat niște oameni care au mințit de la bun început în tot ceea ce au promis”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel