Remedii surprinzătoare pentru venele varicoase. Cum să ai picioare frumoase în această vară

Sursă foto: Pexels (The Lazy Artist Gallery)
Sursă foto: Pexels (The Lazy Artist Gallery)

Vara, când sezonul rochiilor și pantalonilor scurți este în toi, atât doamnele, cât și domnii se pot confrunta cu picioare afectate de vene varicoase. Iată câteva remedii pentru a ameliora simptomele. 

Pentru venele varicoase, tratamentul implică o intervenție chirurgicală pentru a închide venele, arzând interiorul venei, astfel încât să se închidă. Există tratamente pe care le puteți folosi acasă, care deși nu au eficiența unei operații pot ameliora simptomele și pot îmbunătăți aspectul pielii. 

Iată mai multe remedii pe care le poți aplica acasă, fără contraindicații pentru sănătatea generală:

Pernă pentru ridicarea picioarelor

Există un dispozitiv special, o pernă care susține picioarele după forma lor anatomică și ajută la ameliorarea simptomelor venelor varicoase. Perna este realizată din spumă cu memorie și ține ambele picioare ridicate atunci când ești întins. 

În lipsa unei astfel de perne, un taburet cu suprafața moale sau pur și simplu o pernă de dimensiuni mai mari pot oferi suportul necesar picioarelor ridicate.

„Un simptom comun al venelor varicoase este umflarea picioarelor și gleznelor (edem). O astfel de pană poate ajuta, deoarece ridică picioarele deasupra nivelului inimii, folosind gravitația pentru a încuraja lichidul să se scurgă din picioare prin sistemul limfatic, mai degrabă decât să se acumuleze în țesuturile moi, provocând umflături.”, spune doctorul Gary Maytham, chirurg specializat pe probleme vasculare, conform Daily Mail

Șosetele compresive

Astfel de șosete pot fi găsite în majoritatea farmaciilor. Articolele sunt alcătuite din nailon și ajung de obicei până la genunchi. Sunt concepute pentru a controla dezvoltarea venelor varicoase și pentru a ușura disconfortul cauzat de valvele disfuncționale din vene. Aceste șosete au un nivel de compresie de la 16 până la 18 mmHg.

”Șosetele de compresie sunt bune pentru umflături, dar numai dacă sunt suficient de strânse pentru a stoarce lichidul din țesuturi înapoi în circulație”, spune profesorul Black, care recomandă în mod normal un ciorap medical european de clasa a doua sau o șosetă cu o compresie de 30 până la 40 mmHg pentru vene varicoase.

Tablete cu extract din citrice

Capsulele care conțin diosmină și hesperidină, extracte din citrice, sunt recomandate pentru ameliorarea venelor inestetice de pe picioare. Astfel de suplimente pot ajuta în problemele de circulație, inclusiv venele varicoase și hemoroizii. Conform producătorilor care au în portofoliu astfel de suplimente, se administrează o capsulă de 2 ori pe zi. 

”Diosmina și hesperidina sunt flavonoide, substanțe chimice pe bază de plante, care pot reduce umflarea și au un efect antioxidant care poate ajuta la sănătatea vasculară”, spune profesorul Profesorul Stephen Black, clinician principal la Clinica Vein din Marea Britanie din Harley Street, Londra.

Numeroase studii au arătat că ajută la îmbunătățirea tonusului și funcției venelor, inclusiv unul publicat în jurnalul International de  Angiologie în 2018, care a arătat că administrarea unui medicament care conține aceste două ingrediente a îmbunătățit simptomele a nouă participanți cu probleme vasculare și boli cronice legate de sistemul venos. 

”Efectul lor este destul de subtil și ar trebui să le luați în fiecare zi. Odată ce vă opriți, la fel se întâmplă și cu efectul”, spune profesorul Black.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel