Regina Margarethe spune că regretă ce le-a făcut nepoților

Sursă foto: Facebook (Royals in Europe)
Sursă foto: Facebook (Royals in Europe)

Regina Danemarcei spune că îi pare rău pentru gestul făcut față de nepoții săi, însă nu dorește să schimbe nimic. 

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei și-a cerut scuze după ce i-a lăsat pe nepoții ei fără titlurile regale. Cu toate acestea, nu se răzgândește cu privire la decizia sa. Monarhul în vârstă de 82 de ani, care la începutul acestui an a sărbătorit jumătate de secol pe tron, a anunțat joi că de anul viitor copiii fiului ei mai mic, prințul Joachim, nu vor mai fi prinț și prințesă.

În schimb, aceștia își vor putea folosi doar titlurile de conți și contese de Monpezat și vor fi abordați ca ”excelențe”, întrucât titlurile lor de ”altețe regale” vor fi „retrase”, potrivit casei regale. Helle von Wildenrath Løvgreen, secretarul de presă al contesei Alexandra, fosta soție a prințului Joachim, a declarat joi pentru CNN că Joachim și copiii săi sunt „triști” și „șocați” de decizia pe care regina Margrethe o consideră „ca o protecție necesară pentru viitorul monarhiei”, potrivit unei declarații lansate luni de casa regală.

Decizia era luată ”de mult timp”

„În ultimele zile, au existat reacții puternice la decizia mea cu privire la utilizarea viitoare a titlurilor pentru cei patru copii ai Prințului Joachim. Asta mă afectează, desigur. Decizia mea a fost făcută de mult timp. Cu cei 50 de ani ai mei pe tron, este firesc să privesc înapoi, cât și să privesc înainte. Este datoria și dorința mea ca regină să mă asigur că monarhia se modelează întotdeauna în conformitate cu vremurile. Uneori, asta înseamnă că trebuie luate decizii dificile și întotdeauna va fi dificil să găsești momentul potrivit”, a spus monarhul în declarație.

Regina a spus că a făcut „ajustarea” pentru a permite tinerilor din familia regală să ducă o viață mai normală, în timp ce a urmat observat deciziile similare a altor familii regale, care au slăbit monarhia.

„Deținerea unui titlu regal implică o serie de angajamente și îndatoriri care, în viitor, vor reveni la mai puțini membri ai familiei regale”, a spus Regina.

Prințul moștenitor Frederik, fiul mai mare al Reginei, este primul în linia de succesiune la tron. Copilul său cel mai mare, Prințul Christian, este al doilea în rând. Toți cei patru copii ai lui Frederik își păstrează titlurile.

Monarhul a spus: „Am luat decizia ca Regină, mamă și bunica, dar, ca mamă și bunică, am subestimat măsura în care fiul meu mai mic și familia lui se simt afectați. Asta face o mare impresie și îmi pare rău. Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de faptul că copiii, nurorile și nepoții mei sunt marea mea bucurie și mândrie. Acum sper că noi, ca familie, putem găsi pacea pentru a ne găsi drumul prin această situație.”

Regina Margareta a II-a a Danemarcei, 50 de ani de domnie

"Astăzi, 14 ianuarie 2022, Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei sărbătorește, alături de întreaga națiune daneză, cincizeci de ani de domnie.

Suverana s-a născut la 16 aprilie 1940, la reședința regală Amalienborg din Copenhaga, prima fiică a Regelui Frederik al IX-lea al Danemarcei și a Reginei Ingrid.

Majestatea Sa a urcat pe Tronul Danemarcei la 14 ianuarie 1972. Suverana și Principele Consort Henrik au doi fii, Principele Moștenitor Frederik și Principele Joachim. În anul 2018, Principele Consort Henrik a încetat din viață. Citește continuarea comunicatului oficial AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel