Regina Margareta a II-a a Danemarcei, 50 de ani de DOMNIE. Povestea Reginei care SFIDEAZĂ vârsta și care s-a angajat la Netflix

Foto: Instagram Familia Regală a României
Foto: Instagram Familia Regală a României

Regina Margareta a II-a a Danemarcei sărbătorește 50 de ani de domnie.

"Astăzi, 14 ianuarie 2022, Majestatea Sa Regina Margareta a II-a a Danemarcei sărbătorește, alături de întreaga națiune daneză, cincizeci de ani de domnie.

Suverana s-a născut la 16 aprilie 1940, la reședința regală Amalienborg din Copenhaga, prima fiică a Regelui Frederik al IX-lea al Danemarcei și a Reginei Ingrid.

Majestatea Sa a urcat pe Tronul Danemarcei la 14 ianuarie 1972. Suverana și Principele Consort Henrik au doi fii, Principele Moștenitor Frederik și Principele Joachim. În anul 2018, Principele Consort Henrik a încetat din viață.

Cu ocazia aniversării a jumătate de secol de domnie, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a adresat o scrisoare Majestății Sale Regina Margareta a II-a", se arată într-o postare pe pagina de Instagram. 

Cine este Regina Margareta a II-a a Danemarcei

Regina Margareta a II-a a Danemarcei și Principele Consort Henrik, care a murit în anul 2018, au doi fii, Principele Mostenitor Frederik si Principele Joachim.

Deși este în putere și sănătoasă tun, la cei 82 de ani pe care-i are, Margareta a II-a s-a pregatit deja de momentul în care va părăsi această lume, pentru că și-a comandat deja un sicriu impresionant, care măsoară mai mult de trei metri lungime și cântărește șapte tone, fiind construit din sticlă.

Sicriul a fost plasat deja în capela Santa Birgette din Catedrala Roskilde, Copenhaga, și a fost așezat pe un catafalc la fel de impresionant, fabricat din gresie de Franța și susținut de trei piloni din granit danez, bazalt feroez și marmură din Groenlanda, materialele fiind venite din cele trei țări care alcătuiesc regatul Danemarcei.

Regina Margareta a II-la a Danemarcei si Regele Mihai I au fost veri de gradul al III-lea.

Regina, angajată la Netflix

Regina Margareta a II-a a Danemarcei colaborează cu Netflix, fiind designer de platou pentru un nou film fantasy.

Ca producția să fie o afacere daneză până la capăt, regizorul este tot din această țară.

Cunoscută pentru abilitățile ei artistice, desenele Reginei Margareta a II-a au fost folosite în anii 1970 pentru ediția locală a trilogiei "Stăpânul Inelelor". În plus, ea a creat costume pentru film și televiziune în Danemarca.

Filmul la care lucrează Regina va apărea în 2023.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel