Recensământ 2011: Șefii Bisericii Greco-Catolice contestă rezultatele

Biserica Greco-Catolică
Biserica Greco-Catolică

Reprezentanții Bisericii Greco-Catolice contestă 

Înalții prelați susțin că scăderea prezentată de INS "nu poate fi justificată", în condițiile în care comunitățile de greco-catolici "au crescut și s-au înmulțit". Potrivit ziarmm.ro, aceștia au transmis o scrisoare publică premierului Victor Ponta, în care solicită explicații clare față de modul de raportare a datelor Recensământului.

“Scăderea numărului de greco-catolici din datele oficiale, cu peste 40.000, nu poate fi justificată, deoarece comunitățile greco-catolice au crescut și s-au înmulțit de la Recensământul din 2002, până în 2011”, au arătat prelați ai bisericii, adăugând că în fiecare județ unde există greco-catolici se constată o discrepanță majoră între numărul real și cel oficial.

“Pe durata Recensământului din 2011, presa a relatat situații concrete care confirmă că multor persoane nu li s-a trecut corect religia”, se transmite prin intermediul scrisorii.

De asemenea, în respectivul document se arată că au fost înregistrate plângeri din partea greco-catolicilor, care “fie nu au fost recenzați, fie li s-a spus de către recenzor că dacă sunt români atunci sunt ortodocși”.

Populația, în creștere, greco-catolicii, în scădere

Greco-catolicii sunt de parere că statul s-a încurcat în cifre, ba mai mult, rezultatele au fost ajustate în vederea manipulării.

“Compararea datelor preliminare ale Recensământului, publicate la 24 august 2012, cu cele finale, publicate la 4 iulie 2013, arată că cele din urmă au fost «prelucrate» de către oficialii Statului Român: 2012 – 19.043.767 persoane în Romania, 160.275 greco-catolici; 2013 – 20.121.641 persoane în România, 150.593 greco-catolici. Este inexplicabil cum, de la un an la altul, datele oficiale ale aceluiași Recensământ arată că populația României a crescut cu peste 1 milion, iar numărul de greco-catolici a scăzut cu circa 10.000 persoane”, scriu reprezentanții Bisericii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel