EXCLUSIV  Răsturnare de situație: Cel mai mare plan de unificare, spulberat de o întrebare

Un lider sindical pune cruce unei propuneri de unificare cu o singură întrebare: Unde ați fost până acum? 

Dragoș Frumosu, președinte CGM-UGSR, cheamă toți liderii onești de federații sindicale să i se alăture în demersul de construire a unei organizații sindicale unice și puternice. Bogdan Hossu, președintele confederației "Cartel Alfa", este de părere că ar trebui o "coagulare a mișcărilor sindicale" este de părere Bogdan Hossu, care subliniază că sunt 19 confederații sindicale oficial înregistrate, din care numai cinci au obținut hotărâri judecătorești de reprezentativitate "pe criterii mult mai slabe decât erau înainte de 2011", ceea ce "creează o perturbație". 

CGM-UGSR: Ce s-a întâmplat în 25 de ani cu acești oameni?

"S-a mai creat o nouă confederație CGM-UGSR, care este o fractură din fostul UGSR creat în 2010 și care funcționează. Nici una, nici alta nu are reprezentativități. Practic, sunt făcute din structuri mai mult sau mai puțin viabile. Ca să spui că faci o confederații numai din două federații relativ mici, unele nereprezentative, este limita de rezistență dar care nu dă credibilitate a faptului că politica acelei confederații este viabilă. Faptul că aceste confederații s-au născut după 20-25 de ani de la Revoluție pune întrebarea retorică: Ce s-a întâmplat în 25 de ani cu acești oameni care au trăit în societatea românească și care, brusc, după 25 de ani a revenit memoria activității sindicale?" subliniază Bogdan Hossu, într-un interviu pentru dcnews.ro

El a adăugat că "o construcție trebuie să dea credibilitate și să dea încredere că este făcută nu pentru promovarea unei interese personale și, din acest punctul de vedere, în mișcarea sindicală am avut destui copaci uscați care au îmbolnăvit pădurea în ansamblul său, precum Ciorbea, Mitrea, care au demonstrat că de fapt construcțiile au fost pentru interesele personale mai puțin pentru interesele lucrătorilor pe care aceștia îi reprezentau". 

Bogdan Hossu a subliniat că "singura confederație care-i reprezintă suntem noi și singura federație din comerț este la noi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel