Raport Eurostat: Cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. România, peste media UE

Raport Eurostat: Cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. România, peste media UE  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Raport Eurostat: Cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. România, peste media UE / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un raport Eurostat vorbește despre nivelul de siguranță din țările UE. Ca nivel de infracționalitate, România se află sub media Uniunii Europene.

Eurostat a publicat cel mai recent raport privind ponderea persoanelor care raportează infracțiuni, violență sau vandalism în zona lor locală. Cea mai mică pondere a persoanelor care au raportat astfel de incidente în UE au fost în Croația (2,7%), Lituania (3,2%) și Polonia (4,4%).

Bulgaria, cea mai nesigură țară

Situația este cea mai gravă din Bulgaria (20,2%), Grecia (16,9%) și Olanda (16,3%). În total, o medie de 11% din populația UE a raportat incidente în 2019. Indicele infracțiunilor raportate a scăzut constant de la vârful său din 2013 (14,1%). România are un procent e 9,6%, sub media Uniunii Europene.

În 2019, oamenii care locuiau în zonele urbane au raportat infracțiuni de peste trei ori mai des decât cei care trăiesc în zonele rurale (21,3% față de 6,9%). Eurostat a menționat că o astfel de diferență disproporționată între zonele urbane și rurale era previzibilă, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel