Raed Arafat, semnal de ALARMĂ din sănătate

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a tras, sâmbătă, un semnal de alarmă.  Raed Arafat a declarat că exodul medicilor și al asistenților din România continuă, iar cei care se întorc întâmpină greutăți. 

raed, arafat, semnal, alarma, medici, sanatate, exod"Continuă exodul medicilor şi al asistenţilor în străinătate. Poate nu foarte intens, cum a fost înainte, dar exod este. Nu pot să-l măsor de la o zi la alta, să vă spun cât este. Acest lucru se măsoară periodic, vezi la şase luni câţi au plecat şi câţi au revenit. Într-adevăr, este şi o revenire, dar cei care se întorc sunt mai puţini decât cei care pleacă în continuare", a spus Arafat.

El a adăugat, potrivit Mediafax, că "Am observat că, uneori, cei care vor să vină înapoi întâmpină greutăţi şi nu sunt primiţi uşor. La fel şi cei care termină specialitatea în afară, întâmpină greutăţi când să revină în ţară. Nu ştiu motive, dar greutăţile nu sunt la nivelul conducerii ministerului, ci sunt greutăţi de a se angaja, chiar şi pe posturi care sunt vacante. Bănuiesc că ei vin cu noutăţi, vin pregătiţi bine, vin cu altă gândire, altă mentalitate care, poate că, în unele locuri, şi nu generalizez, deranjează. Am văzut câteva situaţii şi aceste situaţii mi-au atras atenţia că avem o problemă de a resorbi pe cei care pleacă, lucrează o perioadă afară şi vin înapoi. Chiar cu lipsă de personal şi cu posturi deschise avem aceste greutăţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel