Radio Europa Liberă, revenire pe piața media românească

Bogdan Cotigă / 19 iul 2018 / 11:32 Salveaza PDF Comentarii
poza cu caracter descriptiv
Descriere foto: poza cu caracter descriptiv

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL) şi-a anunţat intenţia de a relua serviciile de ştiri în România şi Bulgaria în acest an, în încercarea de a consolida peisajul mediatic în aceste două ţări.

În ambele cazuri, aceasta marchează nu numai o extindere, dar şi o revenire pentru RFE/RL, în timp ce compania a acoperit anterior ţările din Europa de Est, inclusiv Bulgaria şi România, înainte de aderarea lor la Uniunea Europeană şi NATO. Serviciul pentru Bulgaria a încetat în 2004 şi cel către România în 2008.

'Sperăm în special că acoperirea noastră, realizată de jurnalişti locali, va contribui la creşterea presei libere, va promova valorile şi instituţiile democratice şi va oferi informaţii pentru discuţii în ambele ţări cu privire la locul lor în NATO, UE şi alte organizaţii occidentale. Aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu mass-media independente locale şi cu societatea civilă', a declarat preşedintele RFE/RL Thomas Kent, citat în comunicat.

Oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai societăţii civile şi jurnalişti din ambele ţări şi-au exprimat îngrijorarea că dezinformarea, corupţia şi diviziunea socială subminează acolo sistemele politice. Începând din decembrie 2018, RFE/RL va oferi rapoarte şi analize multimedia în limbile bulgară şi română şi va colabora cu media locale pentru a amplifica proiectele existente ce promovează răspunderea publică şi dezvăluie aşa-numitele 'fake news'.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24