Președintele Kenyei anunță un nou acord: 250.000 de kenyeni vor fi trimiși în Germania pentru a acoperi cerințele de forță de muncă

Sursa foto Twitter: William Samoei Ruto, PhD
Sursa foto Twitter: William Samoei Ruto, PhD

Președintele Kenyei, William Ruto, a dezvăluit că Germania și țara sa lucrează la un acord care să permită a 250.000 de kenyeni să accepte locuri de muncă neocupate și să sprijine cerințele de muncă la scară largă ale țării europene.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz și președintele Kenyei, William Ruto, au transmis informațiile mai sus menționate în timpul unei conferințe de presă comune organizată la Casa de Stat din Nairobi, potrivit unui articol publicat de TP World.

Aceștia au explicat că cea mai mare economie a Europei va primi profesioniști, muncitori calificați și kenyeni semicalificați. Pentru a permite acest proces Nairobi dorește ca Berlinul să relaxeze restricțiile de imigrare pentru kenyeni.

Citește și: Germania va aloca 900.000 de euro pentru promovarea limbii germane ca limbă maternă în școlile publice din România

O parte a acordului propus este un parteneriat care conectează colegiile de formare tehnică și profesională (ITFP) din Kenya, cu colegiile TVET alese din Germania, pentru a stimula kenyenii absolvenți să se mute în Germania.

”Am convenit să înființăm o echipă tehnică din ministerele Afacerilor Externe și Muncii din ambele țări, pentru a iniția discuții, a naviga rapid prin proceduri și a formula un cadru adecvat pentru exportul de forță de muncă în Germania”, a anunțat președintele William Ruto.

”Pentru a reduce decalajul lingvistic, am convenit să introducem predarea și învățarea limbii germane în instituțiile de învățământ de bază, ÎPT și alte instituții de învățământ superior. Germania a fost de acord să ne sprijine în formarea profesorilor”, a mai spus președintele.

Opinia publică despre imigrație

Potrivit unui sondaj, publicat săptămâna trecută, realizat pentru Infratest Dimap, majoritatea germanilor consideră că țara tinde să sufere dezavantaje ca urmare a imigrației. Doar unul din trei respondenți a considerat că Germania tinde să beneficieze de pe urma imigrației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel