Germania va aloca 900.000 de euro pentru promovarea limbii germane ca limbă maternă în școlile publice din România

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Germania s-a angajat să aloce anul acesta 900.000 de euro pentru a sprijini predarea limbii germane în România.

Inițiativa își propune să promoveze limba germană ca limbă maternă în școlile publice și să abordeze deficitul de profesori calificați de limba germană, informează BNN.

Limba germană este vorbită pe scară largă, aproximativ 130 de milioane de oameni din întreaga lume o vorbesc ca primă limbă. Ca limbă oficială a Uniunii Europene, germana joacă un rol crucial în afaceri, diplomație și educație. 

Pentru români, învățarea limbii germane deschide oportunități de angajare și le permite să interacționeze cu comunitățile vorbitoare de germană din întreaga lume. 

Limba germană este, de asemenea, profund conectată la cultura și istoria germană, iar învățarea acesteia poate ajuta la dezvoltarea unei aprecieri mai profunde pentru arta, literatura și muzica germană.

Angajamentul Germaniei 

Angajamentul Germaniei de a sprijini profesorii de limba germană din România este un pas important către construirea de legături mai puternice între cele două țări. 

Oferind resurse pentru formarea profesorilor și dezvoltarea profesională, precum și programe de schimb și evenimente culturale, Germania promovează învățarea limbilor străine și înțelegerea interculturală.

 Acest sprijin va ajuta la abordarea penuriei de profesori calificați din România și va asigura că studenții primesc instruire de înaltă calitate în limba germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel