Președinta "Cuțu-Cuțu": Vor fi blaturi cu hingherii, îi vom plăti gras

cutu_cutu
cutu_cutu

Președinta Asociației „Cuțu-Cuțu”, Marcela Pîslă, a criticat, marți, decizia aleșilor, la scurt timp după adoptarea noii legi a maidanezilor de către Parlament, și a anticipat că iubitorii de animale vor face "blaturi cu hingherii" pentru a nu lua câinii de pe stradă.

Declarație șocantă a președintei Asociației "Cuțu-Cuțu", marți, la protestul iubitorilor de animale, din fața Parlamentului, după ce Camera Deputaților a adoptat amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi: "Votul ăsta ne reîntoarce în Evul Mediu, unde am fost și în 2001. (..) Românii au votat Baraba. Românii vor plăti pentru asta, căci toți suntem făpturile Domnului. (...) Vor avea de suferit și copiii dvs, o să vedeți tot felul de boli, tot felul de calamități. Lucrurile nu vor rămâne chiar așa simple. Este bine să nu vă mai considerați stăpânii planetei", a declarat Marcela Pîslă într-o intervenție la Digi 24.

Întrebată ce crede că se va întâmpla în perioada următoarea, dacă oamenii, în special cei care se aflau la protest,  vor încerca să ascundă câinii,  președinta asociației de protecția animalelor a răspuns: „În mod clar vor fi blaturi cu hingherii, îi vom plăti gras să nu ia câinii. Nu mă refer la mine, mă refer că acesta este obiceiul”, a spus Marcela Pîslă, precizând ulterior că ONG-urile vor da în judecată statul. „Vom trece printr-o perioadă grea noi iubitorii de animale și cred că vom declanșa un proces împotriva statului român, pe linie de drepturile omului, pentru că ne chinuie”.

De asemenea, potrivit celor declarate de către Marcela Pîslă, noua lege a maidanezilor va fi atacată și la Curtea Constituțională.

Noua Lege a câinilor fără stăpân, care stabilește un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, a fost adoptată, marți, cu 266 de voturi pentru, 20 de abțineri și 23 de voturi împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel