Presa din Brazilia, împotriva Google. Ziarele cer plată pentru conținut

google3
google3

Cum ar fi ca presa din România să ceară cititorilor să plătească pentru conținutul online? În Brazilia nu doar că se poate, dar 90 la sută dintre ziarele și revistele online se luptă cu Google, pentru a nu mai fi indexate, fără ca gigantul american să le plătească o taxă.

Potrivit hotnews.ro, Asociația națională a grupurilor de presă din Brazilia susține că Google News nu a ajutat cele 154 de publicații membre să-și crească traficul, ba mai mult, indexarea Google reduce șansele ca un cititor să fie interesat de întreg conținutul, odată ce vede rezumatul știrii, gratis.

Google are cu aceleași probleme similare în Franța. Parlamentul pregătește o lege în urma căreia, compania americană va fi obligată să plătească pentru conținutul afișat de motorul de căutare. Dacă legea va fi adoptată, Google susține că nu va mai indexca presa franceză. Conform AFP, Google susține că generează patru miliarde de click-uri, lunar, către presa franceză. Autoritățile din Franța cerut Google să nu mai amenințe guvernele democratice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel