Premierul, controale Litoral, reproșuri. Replica șefului de la Protecția Consumatorului

Mohammad Murad, alături de Mihai Tudose
Mohammad Murad, alături de Mihai Tudose

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, Horia Constantinescu, susține că în 5% din cele o mie de controale desfăşurate în această vară pe litoral au constatat ''derapaje majore''. Constantinescu îi dă replica premierului care avertizase că nu vrea eroi la controalele pe Litoral.

Șeful comisraitului din Constanța crede că, în perioadele anterioare, verificările s-au făcut cam cu milă. Referitor la controalele din acest sezon estival, Constantinescu a spus că se fac cu verticalitate şi fermitate. Dacă până acum a fost linişte nu înseamnă că a fost şi bine, a adăugat. Constantinescu s-a arătat dispus să plece de la CJPC, dacă activitatea instituţiei nu este considerată a fi bună.

În urma raportului de activitate, dacă dânsul (premierul Mihai Tudose - n.r.), care este superiorul nostru ca funcţionar public, consideră că are de luat o măsură, dânsul are dreptul să o facă, iar eu mă voi supune acesteia, asta am spus totdeauna. Este libertatea dânsului să hotărască ce şi cum face cu mine ca funcţionar public. Doi la mână, nu există niciun război, facem parte din aceeaşi structură, eu sunt un angajat al Guvernului în teritoriu. Nu are cum să existe un război între mine şi premier. (...) Mă pun la dispoziţia premierului. Demisia în alb înseamnă că-mi manifest disponibilitatea de a pleca în secunda unu dacă mi se cere. În sensul ca să nu mai trecem prin toate furcile caudine ale demiterii unui funcţionar public, a afirmat Horia Constantinescu.

Reprezentantul CJPC Constanţa a mai spus că instituţia pe care o reprezintă face publice unităţile de alimentaţie publică sau de cazare de pe litoral unde au fost găsite nereguli, nu pe cele găsite în regulă: Eu n-am voie să fac publicitate, să spun că am găsit cinci, bine şi doi, prost. Eu sunt autoritate de control, nu de promovare turistică.

Murad acuză rapoartele ANPC: fac publicitate negativă

Aflat, marţi seară, la inaugurarea unui hotel în nordul staţiunii Mamaia, premierul Mihai Tudose a spus că este de acord cu verificările ANPC  dacă sunt făcute cu bună-credinţă.

 Atât timp cât aceste armate de oameni în control şi verificări vor acţiona cu bună-credinţă şi pentru interesul cetăţeanului şi turismului, sunt perfect de acord. Nu îmi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi taie în carne vie chiar şi acolo unde nu este cazul, neaplicând acolo unde este cazul legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Bineînţeles, acolo unde sunt cazuri flagrante cu alimente stricate, spaţii de cazare demne de altceva numai de cazare în turism nu, evident că măsurile drastice se impun şi pot fi date ca exemplu, a declarat prim-ministrul.

Cu privire la controalele de pe litoral, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a afirmat că nu este de acord cu ultimele făcute de OPC. Ei controlează zece hoteluri, găsesc la un hotel nereguli, fac din asta mare tam-tam, ca să arate şefilor că ei fac treabă, dar indirect ne fac imagine negativă. Normal ar fi dacă am fost la zece hoteluri, iar nouă sunt în regulă, pe comunicatul de presă să spună cele nouă hoteluri sunt OK, dar unul nu este în regulă, încât presa să aibă ce spune, şi ştiri negative şi ştiri pozitive', a afirmat Mohammad Murad.

Omul lui Mazăre: Constantinescu nu apucă sfârșitul verii

Fost director al CJPC Constanţa, actual consilier al primarului Constanţei, Mihai Petre, a postat pe pagina sa de socializare: 'Am fost director al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa. Zilele trecute am vrut să scriu că pe actualul director al OPC, Horia Constantinescu, nu îl apucă sfârşitul verii în funcţie, dar m-am abţinut, nu am vrut să se interpreteze. Ca om care a fost acolo, vă spun cât se poate de clar: pe nimeni nu interesează performanţa instituţională, alte tipuri de 'performanţă' sunt mult mai interesante. Chiar dacă nu sunt fanul controalelor cu tam-tam, eu cred că omul ăsta este unul dintre puţinii directorii de instituţii deconcentrate care şi-au făcut treaba în ultimii mulţi ani. 'Firesc', el trebuie să plece primul, a postat Mihai Petre, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel