Președinta AMR, după decizia CCR: Nu era de competența DNA

Președinta interimară a Asociației Magistraților din România a vorbit despre disjungerea dosarului ”OUG 13” la PÎCCJ și decizia CCR. 

Andreea Ciucă, președintă interimară a AMR, a afirmat, la Antena 3: ”Curtea Constituțională ne-a spus astăzi că există una din cele două manifestări potrivit cărora suntem în prezența unui conflict juridic de natură constituțională, care creează blocaje instituționale. Este vorba despre arogarea unor puteri, atribuții sau drepturi de către Ministerul Public, DNA în raport cu Guvernul, generată de verificarea legalității și oportunității OUG despre care vorbim. Este decizia CCR. Eu sunt magistrat. Această decizie trebuie respectată, nu este loc de interpretări sau de lăsare la voința unora sau altora.”

”Este interesant la nivelul la care se face discuția este că acea sesizare inițială a DNA nu a cuprins infracțiunea de corupție, așa cum rezultă din comunicat. Când DNA a fost sesizat era vorba despre favorizarea făptuitorului și despre folosirea cu rea credință a unor date exacte. Dacă nu era de corupție, nu era de competența DNA. Cele două fapte care au inițiat urmărirea au fost disjunse și trimise la Parchet, pentru că DNA a considerat că nu sunt fapte de corupție.” a mai spus judecătoarea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel