CSM grăbește interviurile lui Kovesi și Nițu. Avizul, pe 10 mai

SEDINTA - PLEN - CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII
SEDINTA - PLEN - CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

DeCe News a avut dreptate. CSM a confirmat astăzi informația publicată de site-ul nostru pe surse, duminică, șapte aprilie, potrivit căreia majoritatea procurorilor din Secția de procurori a CSM sunt de acord să fie urgentată procedura și nu vor mai bloca numirile.

Ministrul interimar al Justiției, Victor Ponta, a trimis miercuri Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) documentele solicitate pentru Secția de procurori. Plenul CSM se va reuni miercuri pentru a decide dacă devansează termenul pentru audierea procurorilor propuși de premier la șefia DNA și a Parchetului General.

UPDATE: CSM a aprobat miercuri cererea premierului de devansare a avizului propunerilor pentru marile Parchete. Consiliul a grăbit cu trei săptămâni procedura, iar avizul Secției de procurori va fi dat pe 10 mai, transmite Realitatea Tv.

După ce Victor Ponta a trimis pe doi aprilie către CSM propunerile sale pentru funcția de procuror-șef la DNA și procuror general. Atunci, Consiliul a decis să amâne interviurile celor doi pentru sfârșitul lunii mai.

CSM a primit miercuri de la Victor Ponta documentele cerute de Secția de procurori- CV-uri, proiecte de management și declarațiile celor șase persoane propuse pentru șefia parchetelor. După analizarea documentelor magistrații vor decide dacă urmează să grăbească audierea numelor înaintate de premier.

Propunerile lui Victor Ponta: Laura Codruța Kovesi - DNA, Tiberiu Nițu - Parchetul General, Alina Bica - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Bogdan Licu - prim-adjunct al PG, Codruț Olaru - adjunct al PG, Elena Hosu - adjunct DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel