Pleci în luna de miere? Iată ce destinații din Grecia ar putea fi perfecte pentru o astfel de ocazie

Sursă foto: Unsplash (Katrina Berban)
Sursă foto: Unsplash (Katrina Berban)

Grecia este o destinație ofertantă pentru cei care vor să își petreacă luna de miere acolo.

Grecia este plină de destinații pentru luna de miere, cu cele 6.000 de insule și insulițe împrăștiate în largurile Mărilor Egee și Ionică. Destinațiile ideale pentru escapadele lunii de miere pot îmbina specificul istoric, plajele naturale și orașele cu o gastronomie excelentă

Există o mulțime de opțiuni pentru noii căsătoriți din care să aleagă în țara zeiței Afrodita și a zeului iubirii Eros, scrie Greek Reporter

Folegandros, o destinație unică pentru luna de miere

La doar o oră cu barca de populara insulă Santorini, Folegandros este pentru cei care doresc să aibă o experiență grecească mai simplă și mai greu de uitat. 

”Adesea umbrit de vecina Santorini, Folegandros propune o evadare din agitația celor mai populare insule grecești”, transmite un turist prin recenzia sa. 

Străzile din Santorini sunt pline de admiratori, dar pe Folegandros, o insulă din apropiere din Ciclade, veți găsi o arhitectură similară: străzi pavate cu ardezie, clădiri văruite în alb, decorate cu flori colorate, ocazional biserici ortodoxe grecești cu o cupolă albastră strălucitoare, dar fără aglomerație. 

CITEȘTE ȘI - Românii au depășit japonezii și americanii la... darul de nuntă. Cât lăsăm în plic

Milos, insula lui Venus de Milo

Milos este o uimitoare insulă grecească vulcanică și se află în extremitatea de sud-vest din grupul Cicladelor. Datorită originii sale vulcanice, Milos posedă un peisaj colorat captivant, cu plaje cu nisip moale, peșteri subacvatice și stânci roșiatice și are peste 75 de plaje exotice.

Remarcându-se prin aura sa sublimă, satele pitorești de pescari, istoria bogată și mâncarea delicioasă, Milos este o comoară nesfârșită din Ciclade care fură inima oricărui turist cu frumusețea sa uluitoare. Statuile emblematice Venus de Milo și Asclepius din Milos au fost găsite ambele pe insulă, la fel cu un Poseidon și un Apollo arhaic, expuși acum în Atena.

VEZI ȘI - Ştiinţa a confirmat: iubirea LA DISTANŢĂ este mai trainică

Canal d’Amour din Corfu, o destinație de top pentru luna de miere din Grecia

Exotica insula ionică este un exemplu unic al modului în care eleganța și natura se pot îmbina. Cu o istorie lungă și o verdeață luxuriantă care nu se găsește nicăieri altundeva, această insulă a fost alegerea proaspăților căsătoriți chiar și în antichitate, când Jason și Medea s-au căsătorit acolo. Influența venețiană din orașul vechi, satele mici răspândite pe insulă, plajele de smarald și bucătăria delicioasă sunt doar câteva atuuri ale insulei de nord-vest.

Una dintre cele mai frumoase și cunoscute plaje de pe insula Corfu, pitorescul Canal d’Amour sau ”Canalul Iubirii”, este cunoscut în toată Europa și în întreaga lume drept plaja pentru iubiții adevărați, care vor să rămână împreună pentru totdeauna.

Situat în partea de nord a insulei, lângă Sidari, la aproximativ 32 de kilometri de orașul principal și în cel mai vestic vârf al țărmului de nord al insulei, este remarcabil pentru rocile de gresie sculptate care se înalță de fiecare parte, formând un fiord natural, asemenea unui canal.

VEZI ȘI - Care este suma potrivită pentru ”darul” la o nuntă în anul 2022

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel