Pivniceru demisionează din Guvern. Ponta: Poate voi prelua interimatul

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a anunțat, marți, că își va depune mandatul în cursul zilei de miercuri, după ședința de Guvern. Decizia ministrului vine după ce, marți, aceasta a fost validată de Parlament  în calitatea de judecător al Curții Constituționale. Victor Ponta a declarat că miercuri va anunța pe cine va numi la Justiție, sau poate va prelua el interimatul ministerului.

Mona Pivniceru va demisiona de la Ministerul Justiției, miercuri, după ședința de Guvern. Pivniceru a fost validată ca judecător al Curții Constituționale, aceasta urmând să-și preia postul din luna iunie.

 Premierul Victor Ponta a anunţat că miercuri după-amiază, după şedinţa de Guvern, va trimite preşedintelui Traian Băsescu fie o propunere de ministru la Justiţie, în locul Monei Pivniceru care va pleca judecător la CC, fie propunerea ca el să preia interimatul la acest minister.

Mona Pivniceru îl va înlocui pentru o perioadă de nouă ani în funcţia de membru al CCR pe Ion Predescu, căruia îi va expira mandatul în luna iunie.

 Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că portofoliul Justiţiei rămâne la PNL şi că marţi va discuta cu liderul PNL Crin Antonescu despre viitorul ministru, în situaţia în care Mona Pivniceru va fi votată de Parlament ca judecător la Curtea Constituţională.

 "Ideea e următoarea: toţi miniştrii sunt politici. Funcţia de minsitru este o funcţie politică. Până acum tot timpul a fost vorba de păcăleli, că cică ministru care nu e politic. Îl auzisem pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu care spunea că tot Guvernul e nepolitic. Că e emanat de la SIE şi atunci e nepolitic. Orice Guvern e politic, mai puţin guvernele numite de vreun dictator. Orice Guvern şi miniştri sunt funcţii politice", a subliniat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel