Percheziții la traficanții de droguri din Reșița și Timișoara

marijuana-seeds
marijuana-seeds

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat joi 15 percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Reşiţa şi Timişoara, în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări care se ocupa cu traficul de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, la locuinţele traficanţilor au fost găsite sute de grame de cannabis, 1 kilogram de droguri de mare risc (amfetamină şi ecstasy) şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

La sediul DIICOT - BT Caraş-Severin urmează sa fie aduse la audieri 22 de persoane.

Procurorii susţin că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reşiţa a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea grupării a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină şi ecstasy) şi de risc (cannabis) şi distribuirea acestora pe raza municipiului Reşiţa. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timişoara, din străinătate şi de pe internet.

Modus operandi



Ca mod de operare, s-a reţinut faptul că gruparea îşi desfăşura activitatea pe două paliere: nucleul principal - format din trei persoane, care se ocupa de coordonare şi aprovizionarea cu droguri; palierul de distribuţie - alcătuit din persoane recrutate.

Activitatea grupului s-a dezvoltat, ajungând la un nivel foarte ridicat în ceea ce priveşte volumul de distribuţie, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii reţelei fiind în continuă creştere.

Suportul de specialitate al acţiunii a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Caraş-Severin şi jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Glad Voievod" Timişoara.

Vezi și: Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată. Cum acționau tinerii de 17 și 18 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel