Patriarhul Daniel, felicitat de Traian Băsescu. Vezi motivul

SLUJBA POMENIRE - PATRIARHIE
SLUJBA POMENIRE - PATRIARHIE

Cu ocazia aniversării a cinci ani de la întronizarea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, preşedintele Traian Băsescu i-a transmis duminică acestuia un mesaj de felicitare, potrivit Administrației Prezidențială.

Mesajul de felicitare a fost prezentat duminică, la sediul Patriarhiei Române din Bucureşti, de către consilierul de stat Eugen Tomac.

”Am deosebita onoare de a vă adresa cele mai calde urări cu prilejul aniversării întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Doresc să vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în acești ani fructuoși, care au insuflat un nou dinamism Bisericii, şi să vă urez succes în îndeplinirea lucrării viitoare. De asemenea, îmi exprim profunda apreciere faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, la binele comun al societății noastre, prin promovarea valorilor creştine și susținerea pe care o acordă românilor. Dialogul, solidaritatea şi cooperarea sunt principii esenţiale pentru Biserica Ortodoxă Română şi constituie căi eficiente pentru depăşirea dificultăţilor. Avem nevoie de modele şi, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniți, mai ales în rândul tinerei generații, reprezintă o premisă a dezvoltării societăţii noastre”, i-a transmis președintele Traian Băsescu Preafericitului Părinte Patriarh  Daniel.

De asemenea, șeful statului Traian Băsescu a felicitat și sprijinul acordat de BOR comunităților de români din afara granițelor, apreciind că, permanent este nevoie de o ”capacitate sporită de comunicare și conciliere” într-o lume aflată în schimbare.

”Aș dori să salut sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migraţiei, ajutând comunităţile românești ortodoxe stabilite în afara graniţelor să devină comunităţi vii şi dinamice în societăţile care le găzduiesc. Trăim într-o lume aflată în schimbare, iar pluralismul de viziuni şi identităţi necesită o capacitate sporită de comunicare și de conciliere. Societatea românească a avut mereu în Biserica Ortodoxă un partener, alături de care şi-a actualizat fidelitatea faţă de valorile solidarităţii şi ale respectului pentru tradiție. Am deplina încredere, Preafericirea Voastră, că viitorul ne va confirma viziunea unei societăţi demne şi solidare, în spiritul cunoaşterii şi al responsabilității”, mai scrie în mesajul președintelui Traian Băsescu.

Preafericitul Părinte Daniel,  pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, a fost ales ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel