O familie a câștigat în instanță un sat și cere evacuarea localnicilor

case dc
case dc

O familie a câștigat în instanță întreaga suprafață a satului Nadăș, intrând în conflict cu localnicii, după ce membrii familiei au mers, miercuri, cu un executor judecătoresc să evacueze unele terenuri, transmite Mediafax.

Reprezentanții familiei au câștigat prin sentință definitivă și irevocabilă la Tribunalul Arad, 8.700 hectare de terenuri în jurul localității Nădaș. Ulterior, aceștia au mers împreună cu un executor judecătoresc, să-și revendice unul dintre terenuri, loc unde se află o gospodărie. Peste 30 de localnici s-au adunat pentru a-i susține pe proprietarii gospodăriei, susținând că beneficiarii sentinței au obținut aproape toate terenurile și pădurile din jurul localității.

Tot miercuri, beneficiarii au mers cu un buldozer pe o pășuni unde se află un adăpost, intenționând evacuarea zonei. În ambele situații, polițiștii și jandarmii au intervenit pentru evitarea conflictelor.

Petrică Horga, viceprimarul comunei Tauţ, de care aparţine satul Nadăş, spune că sentința pe care familia beneficiară a început s-o pună în aplicare anul acesta, datează încă din 2007. Când au aflat că se află în pericol de a-și pierde terenurile, gospodarii au deschis alte procese cu noii proprietari, ce se află pe rol. "Este o situaţie grea, oamenii se tem că rămân fără sursa de supravieţuire. Practic, familia respectivă a câştigat întreaga suprafaţă a satului. Cea mai mare parte sunt terenuri împădurite, peste 5.000 de hectare, aşa că noii proprietari au acum şi un ocol silvic privat," spune viceprimarul din Tauț.

El a adăugat că cea mai mare parte a terenurilor câştigate au fost deja restituite noilor proprietari, în timp ce pentru o parte mai există conflicte în instanţă. Edilul a mai spus că familia care a obţinut terenurile a prezentat în instanţă documente din care a rezultat că este moştenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a deţinut importante proprietăţi în zonă în perioada interbelică

Avocatul care îi reprezintă pe unii din localanici, Stelian Lupu, a confirmat că toate terenurile, inclusiv cimitirul și biserica, au fost câștigate. Reprezentanții Direcției Silvice Aradă au declarat că pădurea obţinută prin sentinţă s-a aflat înainte de 2007 în gestiunea statului.

Satul Nadăş are aproximativ 1.200 de locuitori şi aparţine de comuna Tauţ, care are o suprafaţă totală de 20.600 de hectare, integrând localităţile Tauţ, Minişel, Minişu de Sus şi Nadăş, cu un total de 2.200 de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel