Noua lege a Sănătății. Ministrul Sănătății: Una clară

Spital
Spital

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat joi că ministerul pregăteşte o nouă lege a sănătăţii până la sfârşitul acestui an şi a subliniat că îşi doreşte ca aceasta să fie una clară şi să nu necesite norme de aplicare.

Ministrul a spus că legea ar trebui să fie concepută ca un "Codex" de legi ale sănătăţii şi nu ca o lege care să grupeze toate problemele din sănătate. 

Bodog a afirmat că Ministerul Sănătăţii va aduce 'pe procedură de nevoi speciale' toate medicamentele care sunt semnalate de către comisiile de specialitate ca fiind necesare. 

"Medicamentele le voi aduce pe procedură de nevoi speciale, însă procedura de nevoi speciale va fi setată în aşa fel încât să existe continuitate. Deci, nu vreau să aduc medicamente ca să rezolv o problemă de imagine astăzi. Vreau să asigur continuitatea şi acesta este motivul pentru care echipa de la ANM şi cea de la Unifarm au luat legătura cu firmele producătoare româneşti care, culmea, produc aceste medicamente pentru export, însă nu şi le-au înregistrat în ţară din cauza unor probleme tehnice şi din cauza preţului", a afirmat demnitarul. 

El a spus că Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă informaţiile cu privire la situaţia stocurilor de medicamente. Bodog a semnalat faptul că nu sunt raportate toate stocurile de medicamente, acest lucru urmând a fi sancţionat. 

"Eu am avut astăzi discuţii cu personalul tehnic pe această măsură pentru că interesul nostru ca şi minister şi interesul pacienţilor este să avem stocuri de medicamente în ţară. Eu nu sunt nici împotriva exportului, nici a comerţului, nici nu am bază legală să îl interzic decât în anumite condiţii şi îmi doresc ca în orice moment ministrul Sănătăţii, indiferent cum îl cheamă sau cine este, să poată avea acces direct asupra stocului la oricare medicament în timp real în ţară. Sancţiunile le vom stabili împreună cu echipa de la juridic şi vom modifica ordinul de ministru cu raportarea", a explicat ministrul Sănătăţii. 

Florian Bodog a mai afirmat că va fi modificat ordinul de ministru privind modalitatea de achiziţie de medicamente pe nevoi speciale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel