Neacșu: E o zi rușinoasă pentru independența Justiției. Vezi de ce

adrian_toni_neacsu
adrian_toni_neacsu

Judecătorul Adrian Toni Neacșu, fost membru al CSM, a atras atenția, pe pagina de socializare, că experții Comisiei de la Veneția au explicat că "nu este normal ca magistrații fără garanția independenței, cum sunt procurorii să ia decizii cu privire la judecători și cariera lor". Toni Neacșu susține că ziua de 9 mai 2013 este una rușinoasă pentru independența Justiției din România. 

Toni Neacșu susține că principalul inamic este "ipocrizia din România", care  "ne împiedică să discutăm lucid aceste aspecte și să analizăm, de exemplu, de ce procurorii, care, potrivit Constituției, sunt subordonați ierarhic, iau decizii în CSM cu privire la instanțe judecătorești și judecători".

Fostul membru al CSM susține că "Avizele pozitive pe linie pentru procurorii audiați astăzi arată în mod extrem de limpede că numirile la vârful parchetelor sunt exclusiv politice. Secția pentru procurori a CSM a executat pactul de coabitare, amestecându-se într-un joc de natură pur politică. Cred că este o zi rușinoasa pentru independența justiției". El spune că este o demonstrație de subordonare politică și ar trebui ca CSM să ia măsuri pentru a nu se extinde la secția pentru judecători, care "a fost adusă în genunchi".

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel