Năstase cere oprirea executării silite, cu plată amiabilă către ISC

adrian-nastase dece
adrian-nastase dece

Fostul premier Adrian Năstase încearcă să oprească procedura de executare silită ce îl vizează și să găsească o cale amiabilă de a plăti de bunăvoie prejudiciul către Inspectoratul de Stat în Construcții, potrivit digi24.ro.

Adrian Năstase își dorește stoparea executării silite și se angajează să plătească ISC prejudiciul de 3,3 milioane de lei, fără a se înainta procedura care ar fi urmat să înceapă în practică după ce Judecătoria Sectorului 1 ar fi motivat decizia de vinerea trecută.

Avocatul Lucian Bolcaș a declarat pentru Digi24 că, strict juridic, Adrian Năstase   a făcut o ofertă de achitare a obligațiilor față de ISC, înainte de a primi o somație de executare. Apărătorul fostului premier spune că un astfel de demers nu este o condiție a eliberării condiționate, ci "o dovadă a unui respect față de o hotărâre judecătorească, mai ales în situația în care Adrian Năstase nu a recunoscut și nu recunoaște săvârșirea unei asemenea fapte".

În urmă cu o săptămână, Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea ISC de executare silită a lui Adrian Năstae, în vederea recuperării prejudiciului din dosarul "Trofeul Calității", în valoare de 3,3 milioane de lei. Decizia este una definitivă, dar există căi de prin care se poate cere suspendarea executării silite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel