Mormântul lui Neko, aristocrată din Grecia, descoperit după 1800 de ani

O echipă de arheologi greci a descoperit, într-un monument funerar roman din insula Sikinos, mormântul aproape intact al unei femei de viţă nobilă, îngropată cu bijuteriile sale din aur, în urmă cu 1.800 de ani.

Numele femeii, conform unei inscripţii funerare, era Neko. Mormântul, în forma unei cutii, a fost descoperit intact în cripta din Episkopi, un monument funerar din perioada romană, transformat ulterior în biserică şi mănăstire bizantine. În mormânt au fost descoperite brăţări, inele, un colier lung, o cataramă pe care este încrustată figura unei femei - toate din aur -, vaze din metal şi sticlă, precum şi fragmente din îmbrăcămintea femeii.

Cripta aflată într-o stare bună de conservare de pe mica insulă, aparţinând Cicladelor, situate la sud-est de Atena, a fost cel mai probabil construită pentru a adăposti mormântul, spun arheologii. Am fost surprinzători de norocoşi, a declarat luni, pentru Reuters, Dimitris Athanassoulis, directorul Eforatului Antichităţilor din Ciclade. Acesta este mausoleul lui Neko. Este o descoperire rară. Unul dintre cele mai impresionante monumente din regiunea Mării Egee are o identitate. Ştim acum cine este persoana pentru care a fost construită clădirea, avem rămăşiţele ei, numele ei.

Ascunsă de ochii hoților de morminte

În ciuda atacurilor hoţilor de morminte din trecut şi a schimbării destinaţiei clădirii de-a lungul secolelor, mormântul lui Neko a fost descoperit intact deoarece era ascuns într-un unghi mai puţin vizibil între două ziduri aflate la subsolul clădirii, a mai spus Athanassoulis. Acesta a mai precizat că Neko avea legături de rudenie în insulă, dar nu se ştie cu siguranţă dacă provenea chiar din Sikinos. Acum încercăm să aflăm mai multe despre ea, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel