Meleșcanu-congresmani SUA, întâlnire

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri o întrevedere cu congresmanii Mike Turner (republican, Ohio) şi Dan Lipinski (democrat, Illinois), copreşedinţii Grupului de prietenie pentru România din Congresul SUA. 

Potrivit sursei citate, cu acest prilej, au fost abordate aspectele prioritare de pe agenda Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, cu accent pe "excelenta" cooperare în domeniul politico-militar şi de securitate, inclusiv din perspectiva deciziei României de a asigura 2% din PIB pentru cheltuielile în domeniul apărării şi de a investi în capabilităţi moderne pentru forţele armate. 

Ministrul Meleşcanu a subliniat şi potenţialul dezvoltării suplimentare a Parteneriatului strategic pe dimensiunile economică, de investiţii şi a relaţiilor inter-umane. Şeful diplomaţiei române a pledat, totodată, pentru includerea României în programul Visa Waiver, precizează MAE. 

Teodor Meleşcanu a mulţumit pentru sprijinul constant acordat în promovarea relaţiei SUA-România în raport cu Administraţia de la Washington. 

"Conducerea Grupului de prietenie pentru România din Congresul SUA s-a arătat deosebit de interesată de perspectivele situaţiei din regiune şi a asigurat partea română de susţinere în vederea reflectării rolului strategic al României, în calitate de aliat constant şi de încredere al Statelor Unite", indică Ministerul român de Externe, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel