Mazăre va organiza o licitație pentru vânzarea Cazinoului

cazinou
cazinou

Primăria Constanței va vinde Cazinoul aflat pe faleza orașului în cadrul unei licitații internaționale, a anunțat vineri edilul Radu Mazăre, precizând că o delegație de investitori americani și-au exprimat intenția de a cumpăra clădirea.

Într-o conferință de presă organizată cu prilejul demarării lucrărilor de reabilitare a falezei Cazinoului, edilul municipiului Constanța, Radu Mazăre a declarat că edificiul emblematic al orașului va reveni municipalității, la aproape doi ani după ce clădirea a fost transferată la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, fără ca reparațiile în termenul prevăzut de Consiliul Local Municipal să fi fost demarate.

De asemenea, primarul Constanței a anunțat că administraţia locală va demara procedura de vânzare a Cazinoului prin licitație internațională, o delegație de americani exprimându-și intenția de a-l cumpăra.

”Cazinoul va reveni municipalității, întrucât Guvernul nu s-a apucat de lucru într-un an de zile, așa cum era prevăzut în hotărârea de Consiliu, în momentul în care am transferat Cazinoul. O să demarăm procedura de vânzare prin licitație internațională. Acum câteva zile, o delegație de americani a venit să-și expime intenția pentru a cumpăra cazinoul”, a spus primarul.

Precizând că Primăria a alocat bani pentru o minimă conservare a Cazinoului, Radu Mazăre a adăugat că valoarea edificiului va crește prin reabilitarea zonei peninsulare a orașului Constanța.

”Sunt două aspecte majore. Unu: toate investițiile pe care noi le facem în zona municipală vor crește valoarea acestui obiectiv. Doi: sunt în studiu de a reuși să fac o zonă fiscală specială pentru cazinouri în zona Constanța, Mamaia și Sulina. Am avut această discuție cu premierul, mi-a lăsat liberatatea să studiez această zonă fiscală specială pentru cazinouri, cu o singură mențiune: să nu intră în contradicție cu reglementările europene. Asta înseamnă nişte taxe, dacă în ţară sunt de o sută de lei pentru cazinouri, aici probabil vor fi de 5 lei sau de 10 lei”, a spus Mazăre.

Primarul Constanței a precizat că piețele pe care vrea să le acceseze prin cazinouri sunt Turcia și Rusia, unde cazinourile sunt interzise.

"Sunt două pieţe mari cărora noi vrem să ne adresăm, piaţa din Turcia, unde cazinourile sunt interzise, şi piaţa din Rusia, unde de asemenea au fost interzise cazinourile", a notat Mazăre.

Printre cei prezenți la startul lucrărilor de reabilitare a falezei constănțene s-a numărat și ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Puiu Haşotti. Acesta a precizat că după ce clădirea Cazinoului va reveni municipalității, "conform legii, primăria are totală libertate de a face ceea ce crede de cuviinţă şi ceea ce crede că este mai bine cu ea". În opinia ministrului, nu ar trebui incriminată organizarea unei licitații internaționale, atât timp cât interesul vizează bunăstarea comunității.

”Eu cred că, după 22 de ani, chestiunea cu "nu ne vindem țara" trebuie să dispară și din conștiința și din apucăturile noastre politice. Tot ce este bun pentru comunitate trebuie făcut indiferent că o face un investitor român sau străin”, a declarat Hașotti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel